Havuç ve yoğurtla hazırlanan bu eşsiz meze, Melceüt Tabahhin'de yer alarak yüzyıllardır damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. İşte adım adım havuç tarator yapımı ve gerekli malzemeler.

Pratikliği ve lezzetiyle ön plana çıkan havuç tarator, sofralarınıza Osmanlı saray mutfağının asaletini getiriyor. Bu basit tarif ile misafirlerinizi etkilemeye hazır olun.

Geleneksel Osmanlı mutfağından günümüze uzanan havuç tarator, her yemeğin yanında gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz bir lezzet. İşte bu tarihi lezzeti evinizde deneyebileceğiniz kolay bir tarif.

MALZEMELER

2 havuç
1 bardak yoğurt
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tuz

TARİF

Havuçları tavada zeytinyağı ile soteleyin.
2 dakika kadar kavurduktan sonra kenara alıp soğuması için bekletin.
Bir kapta yoğurtları, sarımsağı, 2 kaşık zeytinyağını ve tuzu karıştırın.
Cevizleri ve havuçları da ekleyin ve karıştırın.
Üzerini cevizlerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Havuç tarator, yüzyıllar boyunca sofraları süslemeyi başarmış eşsiz bir meze. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu tarifi deneyerek, yemek davetlerinizde fark yaratabilirsiniz. Pratik yapımı ve nefis tadıyla, havuç tarator misafirlerinizden tam not alacak. Deneyin, sofralarınız şenlensin!

Editör: Haber Merkezi