Her evde olan malzemelerle damak çatlatan kahvaltılık tarifi! Patatesli Kahvaltılık nasıl yapılır? Her evde olan malzemelerle damak çatlatan kahvaltılık tarifi! Patatesli Kahvaltılık nasıl yapılır?

Ceviz ve tarçın; kış aylarının vazgeçilmez iki lezzeti. Bu iki malzemeyi bir araya getiren bayatlamayan kurabiye tarifimiz, çay saatlerinizin yıldızı olacak.

Evinizde kolayca yapabileceğiniz, mis kokulu ve bayatlamayan bir kurabiye arıyorsanız, cevizli ve tarçınlı bu tarif tam size göre. Her adımıyla mükemmel kurabiyeler sizi bekliyor.

Bayatlamayan kurabiyeler yapmanın sırrını keşfetmeye hazır olun! Bu cevizli ve tarçınlı tarif, kurabiye yapmanın tüm kurallarını yeniden yazacak.

Cevizli Tarçınlı Bayatlamayan Kurabiye Tarifi

Malzemeler

125 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
3,5 su bardağı un

bulamak için;

5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tarçın

Cevizli Tarçınlı Bayatlamayan Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tereyağı veya margarini oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin ve yoğurma kabına alın.
Üzerine sıvı yağ, pudra şekeri, tarçın, kabartma tozu, vanilya ve çekilmiş cevizi ekleyin.
Unu azar azar ele yapışmayacak şekilde ekleyerek hamuru yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar hafif kızarana kadar pişirin.
Şeker ile tarçını karıştırın ve fırından çıkardığınız kurabiyeleri ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 1-2 dakika içinde tarçınlı şekere bulayın.
Kurabiyeleri servis tabağına alarak servis yapabilirsiniz.

Cevizli tarçınlı bu kurabiye tarifi ile tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde karşılayabilirsiniz. Bayatlamayan yapısı sayesinde uzun süre tazeliğini koruyan bu kurabiyeler, her ısırıkta sizi cezbedecek. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!