Geleneksel lezzetlerden ilham alınarak hazırlanan saray lokması, tatlı severlerin beğenisine sunuluyor. Bu tarif, pratik malzemelerle hazırlanıp, her yudumunda size özel bir tatlı deneyimi sunacak.

Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz saray lokması, krem şanti ve çırpılmış çikolatanın mükemmel uyumuyla dikkat çekiyor. Üzerini isteğinize göre süsleyerek bu lezzeti daha da özel kılabilirsiniz.

Saray lokması, lezzetli muhallebi ve zengin çikolata kreması ile yiyen herkesi büyüleyen bir tatlı. Bu tarif, adımları takip ederek kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir seçenek sunuyor.

MALZEMELER

1 kg süt
50 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker (200 gr.)
100 gram hindistan cevizi
1 paket çırpılmış kakaolu krem şanti

Herkes bu tarifi konuşacak: Orijinal Peynirli Sıkma tarifi Herkes bu tarifi konuşacak: Orijinal Peynirli Sıkma tarifi

TARİF

İlk olarak derin bir tencereye süt ve şeker koyulur. Üzerine elekten geçirilen un eklenerek iyice karıştırılır. Unun elenmesi muhallebinin kıvamının pürüzsüz olmasına yardımcı olacaktır.
Kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Dibinin tutmaması ve kıvamın düzgün olması için sürekli karıştırmak önemli. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelen karışım 2 dakika kaynatılarak ocaktan alınır.
çerisine tereyağı eklenir. Böylece aroma katılmış olur. Ocaktan alınan muhallebinin daha pürüzsüz bir kıvamda olması için 5 dakika mikser ile çırpılır.
Büyük boy fırın tepsisine 2 bardak hindistan cevizi serpilir. Tepside açık kalmayacak şekilde tüm tabana yayılır.
Üzerine sıcak muhallebi dökülerek yayılır. Her yeri eşit olacak şekilde spatula yardımıyla düzleştirilir.
Tepsiye yayılan muhallebi soğumaya bırakılır (1 saat kadar dolapta bekletilirse daha güzel kıvam alır).
1 çay bardağı soğuk süt ile çırpılan krem şanti, dinlendirilen muhallebinin üzerine her yerine eşit şekilde yayılır.
Buzdolabına kaldırılarak 2-3 saat dinlendirilir. İyice dinlendikten sonra uzunlamasına ortadan 2’ye kesilir. Kalan bölümler enine dilimlere ayrılır.
Daha sonra rulo şeklinde sarılıp, servis tabağına alınır.

Hindistan cevizi ve krem şanti ile hazırlanan saray lokması, görünümü ve lezzetiyle sofralarınıza şıklık katacak. Bu kolay ve lezzetli tarifi deneyerek, tatlı krizlerinize enfes bir çözüm sunabilirsiniz. Her lokmada saray ihtişamını hissedeceğiniz bu tatlı, misafirleriniz tarafından da çok beğenilecek. Şimdi mutfakta bu tarifi deneyin ve tatlı anların keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi