Su böreğinin o eşsiz lezzetini evde kolayca yakalamak ister misiniz? Tavada yalancı su böreği tarifi ile bu mümkün! Fırın kullanmadan, basit malzemelerle ve kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarif, kahvaltılarınızı lezzetli bir serüvene dönüştürecek. Gelin, bu lezzetli yolculuğa birlikte çıkalım.

Ev yapımı bir lezzet harikasıyla karşınızdayız: Tavada yalancı su böreği! Gerçek su böreği tadında ama hazırlaması çok daha pratik olan bu börek, kahvaltılarınıza farklı bir tat katmaya geliyor. Hazırlaması sadece 20 dakika süren bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak.

Kahvaltıda ne pişirsem diye düşünenler için harika bir önerimiz var: Tavada yalancı su böreği! Hem hızlı hem de lezzetli bu börek tarifi ile sabahları çok daha keyifli hale gelecek. İşte, adım adım tavada yalancı su böreği yapımı ve püf noktaları...

TAVADA YALANCI SU BÖREĞİ

Malzemeler;

3 adet yufka,

Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi Bu kurabiyelere kimse hayır diyemiyor: Herkesin bayılacağı Nişastalı Un Kurabiyesi tarifi

1 kâse peynir,

Sıvı yağ

Sosu için:

Yarım su bardağı süt,

1 çay bardağı sıvı yağ,

3 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı:

Uygun bir kabın içerisine sos malzemelerini alın ve güzelce çırpın. Tavanızı tereyağı ile güzelce yağlayın ilk yufkayı serip kenarlarını dışarıya salın. Kalan yufkaları 6 eşit parçaya bölüp toplam 12 parça yufka elde edin. Yufka parçalarını tek tek sosa batırıp aralarına peynir serperek tavaya yerleştirin. Her aşamada kenardan taşan yufkayı bir sonraki yufkanın üzerine kapatın. Kalan sosu da son olarak üzerinde gezdirin ve tavanın kapağını kapatın. 10 dakika boyunca orta- kısık ateşte kapağı kapalı biçimde pişirin. Kızarıp kızarmadığını kontrol edin ve eğer kızardıysa kapağı kapalı bir şekilde böreği ters çevirin. Börek kapaktayken tavanın altına tekrar yağ sürün. Kızarmayan yüzünü tavanın alt tarafına gelecek şekilde koyun ve kapağını yeniden kapatın. Bu şekilde de 15 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.

Böreği servis tabağına aktararak sıcak sıcak dilimleyin.

Tavada yalancı su böreği tarifi, hem pratikliği hem de lezzetiyle kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Sadece 20 dakikada hazırlayabileceğiniz bu börek, gerçek su böreği lezzetini aratmayacak. Bu özel tarifi deneyerek, kahvaltılarınıza lezzet katın. Herkese afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi