Eğer kısa sürede lezzetli bir poğaça yapmak istiyorsanız, Sodalı Puf Poğaça ideal bir seçim. Bu tarif, özellikle beklenmedik misafirler için hızlı bir çözüm sunar. Lezzetli ve doyurucu bu poğaçayı yapmak için ihtiyacınız olan tüm bilgiler haberimizde.

Çay saatlerinizi tatlandıracak Sodalı Puf Poğaça, herkesin beğenisini kazanacak bir tarif. Yumuşak dokusu ve enfes tadıyla bu poğaça, mutfak becerilerinizi öne çıkaracak. Adım adım tarifi takip ederek, bu lezzeti kolayca yapabilirsiniz.

Sodalı Puf Poğaça, tüm aile için mükemmel bir ikram seçeneği sunar. Bu basit ve pratik tarif, misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir ikram olacak. İster çay saatlerinde, ister özel günlerde, bu poğaçalar her zaman içinizi ısıtacak.

MALZEMELER

1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda (maden suyu) (oda sıcaklığında)
1 su bardağı ılık süt
3 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta beyazı
6 - 6,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı susam

TARİF

Kuru maya ve toz şekeri derince bir kaba alın ve üstüne ılık sütü döküp, parmağınızla maya eriyene dek karıştırın.
Üstüne maden suyunu, sıvı yağı ve yumurta beyazını ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek ve bu esnada tuzunu da ilave ederek yoğurun.
Üstünü streç filmle kaplayın ve ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalama süresinin sonunda yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisi alın ve hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayıp dizin.
Üstlerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımı sürün ve susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek 25 dakika kadar pişirin. Ilık ya da oda ısısında servis edin.

Bu tarifi deneyenler bir daha dışarıdan almıyor! Pastane usulü Ekler tarifi Bu tarifi deneyenler bir daha dışarıdan almıyor! Pastane usulü Ekler tarifi

Sodalı Puf Poğaça, hem lezzetli hem de pratik yapısıyla mutfakta harikalar yaratabileceğiniz bir tarif sunar. Bu tarifle, misafirlerinize sunabileceğiniz şık ve lezzetli poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Deneyin, tadını çıkarın ve bu harika lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!