Şekerpare, fındık ve leziz şerbetiyle sofralarınızı tatlandıracak bir tatlı. Bu rehberde, adım adım şekerpare yapımını ve tatlıyı daha lezzetli kılan sırları öğreneceksiniz. Başlayalım mı?

Şerbetli tatlılar denilince akla ilk gelenlerden olan şekerpare, Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Bu detaylı tarifle, evinizde mis gibi şekerpare yaparak, tüm aile bireylerini ve misafirlerinizi mutlu edin!

Şerbetin ve fındığın mükemmel uyumuyla şekerpare, tatlı severlerin favorisidir. Bu kolay tarif ile şekerpare yapmanın keyifli yönlerini keşfedin ve evde harika tatlılar yapmanın tadını çıkarın.

4 Kişilik Şekerpare Tarifi

Malzemeler

125 gr tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
yarım su bardağı pudra şekeri
2,5 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)

şerbeti için;

2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

üzeri için;

fındık

Atmayın, kek yapın: Kararmış muzlardan mükemmel Kek tarifi Atmayın, kek yapın: Kararmış muzlardan mükemmel Kek tarifi

4 Kişilik Şekerpare Nasıl Yapılır?

Öncelikle şerbeti hazırlamak için toz şekeri ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynayana kadar karıştırın ve kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. 3-4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve şerbeti soğumaya bırakın. (Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak.)
Hamur için, tereyağını ya da margarini oda sıcaklığında yumuşatın ve pürüzsüz bir şekilde karıştırın. Ardından yumurtayı, pudra şekerini, irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.
Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin. Ortalarına fındık batırın.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında şekerparelerin üzeri hafif pembeleşene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra soğumuş olan şerbeti üzerlerine gezdirin. Şerbeti iyice çekince tatlıyı servis edebilirsiniz.

Artık şekerpare yapmak için ihtiyacınız olan her şey bu rehberde. Tarifimizi takip ederek, mükemmel şekerparelerinizi kolayca yapabilir ve sevdiklerinizle bu klasik Türk tatlısının tadını çıkarabilirsiniz. Deneyin, lezzetine hayran kalacaksınız!