Akşam yemeklerinin ardından hafif bir tatlı arayışında mısınız? Fındıkzade tatlısı, hem lezzetli hem de pratik bir seçenek sunuyor.
Fındıkzade tatlısı ile tatlı saatlerinizi renklendirin. Şerbetin ve fındığın harmanlandığı bu lezzeti evde kolayca yapabilirsiniz.
Fındıkzade tatlısı, hem hafif hem de şerbetli bir lezzet arayanlar için ideal. İşte adım adım fındıkzade tatlısı yapımı!
MALZEMELER
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı Hindistan cevizi
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
şerbeti için;
2.5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
üzeri için;
1 paket kremşanti + 1 su bardağı süt
fındık parçaları ve draje
TARİF
Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri 10 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
Yumurtaları çırpma kabına alın ve şeker ile çırpın.
Diğer malzemeleri ekleyip çırpın. Orta boy borcama hamuru dökün ve 180 derecede iyice kadar yaklaşık 30 - 35 dakika boyunca pişirin.
Krem şantiyi süt ile çırpıp buzdolabına alın.
Pişen ve ılıyan fındıkzade kekin üzerine soğuk şerbeti dökün.
Soğuduktan ve şerbeti iyice çektikten sonra üzerine krem şanti sürün.
Üzerini fındık parçaları ve drajeler ile süsleyin.
Buzdolabında 1 saat bekletip servis edin. Afiyet olsun...
Bu pratik ve lezzetli fındıkzade tatlısı tarifi ile tatlı sofralarınıza yeni bir tat katın. Hem hafif hem de şerbetli olan bu tatlı, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Fındıkzade, tatlı ihtiyacınızı kolay ve lezzetli bir şekilde karşılayacak. Deneyin ve bu lezzetin tadını çıkarın!