İrmik helvası, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri. Bu kolay ve lezzetli tarifle, irmik helvasını evinizde rahatça yapabilir ve misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.

Pratik ve lezzetli: Kolay Kadayıflı Muhallebi tarifi Pratik ve lezzetli: Kolay Kadayıflı Muhallebi tarifi

Sofralarınıza tatlı bir dokunuş katmak istiyorsanız, irmik helvası yapımıyla mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Bu tarif, tatlı yapmanın ne kadar basit ve zevkli olabileceğini gösterecek.

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz ve tüm ailenizin bayılacağı bir tatlı mı arıyorsunuz? İrmik helvası, hem pratik hem de lezzetli yapısıyla mutfakta geçirdiğiniz zamana değer katar.

İrmik Helvası Malzemeleri

3 dolu yemek kaşığı tereyağı veya margarin
½ su bardağı çam fıstığı
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı su

Servis için:

2 tatlı kaşığı toz tarçın (isteğe bağlı)

İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

İrmik helvası yapımı için tavamızı alalım.
Ardından 3 yemek kaşığı dolusu tereyağını ekleyelim.
Tereyağını eritelim.
Yarım su bardağı çam fıstığını eriyen tereyağına ilave edelim. Çam fıstıklarını kavurmaya başlayalım.
Fıstıkları güzelce kavuralım bu aşamada fıstıkların yanmaması için karıştırmaya özen gösterelim.
Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye alalım.
Sürekli karıştırarak irmiklerimizi kavuralım.
Kısık ateşte 20 dakika boyunca kavurma işlemini yapalım.
Rengi dönen irmikler artık kavrulmuş demektir.
Tatlımızın şerbetini hazırlayalım tatlı şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı süt, 1,5 su bardağı şekeri bir tencereye alalım.
Karıştıralım ve ocağımızı kısık ateşe alıp pişmeye bırakalım.
Kaynayan şerbetimiz artık olmuş demektir.
İrmik güzelce kavrulduktan sonra hazırladığımız şerbeti ekleme aşamasına geçebiliriz.
Sıcak şerbeti tavaya azar azar ekleyelim.
Eklenen sıcak şerbetle birlikte tava fokur fokur kaynamaya başlayacak bu aşamada sürekli karıştırmaya devam edelim.
Helvamızı kısık ateşe alalım ve 8-10 dakika arasında pişirmeye devam edelim.
Ocağın altını kapatalım tavamızın üzerini bir kapak ile kapatarak tatlımızı dinlendirelim.
Demlenen irmik helvasını servise hazırlayabilirsiniz.
Servis sırasında bir kâseye irmik helvasını koyup ters çevirerek sunum yapabilirsiniz.
Aynı zamanda irmik helvasının içerisine sade dondurma da ilave edebilirsiniz. Dilerseniz dondurmayı helvanın üzerine veya yanına da ekleyebilirsiniz.

İrmik helvası yapmak, bu tarif sayesinde artık çok daha basit ve lezzetli. Misafirlerinizi bu eşsiz tatlı ile şımartmak istiyorsanız, adımları takip ederek muhteşem bir sonuca ulaşabilirsiniz. İrmik helvasının yanına dondurma ekleyerek sunumunuzu daha da özel hale getirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!