Pişmaniye kurabiye, az malzemeyle evde hazırlayabileceğiniz, kahvenin yanına mükemmel uyum sağlayan nefis bir tat. Bu tarif ile kurabiye yapmak hiç bu kadar kolay ve lezzetli olmamıştı!

Kurabiye yapmayı seviyor ama yeni tarifler arıyorsanız, pişmaniye tadında ağızda dağılan kurabiyelerimiz tam aradığınız lezzet. Bu basit ve tam ölçülü tarif ile misafirlerinizi şaşırtın!

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz ve kahve saatlerinizi tatlandıracak pişmaniye kurabiye tarifimizle tanışın. Az malzeme ve basit adımlarla, bu eşsiz lezzeti deneyimleyin.

Sadece iki malzemeyle kahvaltıda harikalar yaratın: Patatesli kahvaltılık tarifi Sadece iki malzemeyle kahvaltıda harikalar yaratın: Patatesli kahvaltılık tarifi

Pişmaniye Kurabiye Tarifi

Malzemeler

125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilin
1 su bardağı Hindistan cevizi
3-3,5 su bardağı un

Bulamak için:

1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı Hindistan cevizi

Pişmaniye Kurabiye Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabına tereyağını, pudra şekerini ve nişastayı da ekleyip karıştırın. Sıvı yağ ve hindistan cevizini de ekleyip tekrar karıştırın.
Unu kontrollü ekleyin ve vanilyayıda ilave edin.
Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Bir tabağa Hindistan cevizi ve pudra şekerini alıp karıştırın.

Evde pişmaniye kurabiye yapmak, bu tarifle çok kolay ve lezzetli. Az malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, kahve yanına mükemmel eşlik ediyor ve her yiyenin mutlaka tarifini istediği bir tat sunuyor. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti kendiniz keşfedin! Afiyet olsun...

Editör: Haber Merkezi