Açma, pek çok kişinin severek tükettiği, kahvaltı sofralarının baş tacıdır. Bu rehber ile tel tel ayrılan, tereyağlı açmayı nasıl yapabileceğinizi adım adım öğreneceksiniz.

Evde mükemmel açma yapmanın püf noktalarını keşfetmek ister misiniz? Yumuşacık, tereyağlı ve her lokmada ayrılan telleriyle bu açma tarifi, sofralarınızın yıldızı olacak.

Açma yapımı düşündüğünüzden daha kolay! İster yeni başlayan biri olun, ister deneyimli bir mutfak ustası, bu adımlarla herkes tel tel ayrılan lezzetli açmalar yapabilir.

Tel Tel Ayrılan Açma Tarifi

Annelerin mutfak sırları açığa çıkıyor: Nefis Anne Keki tarifi Annelerin mutfak sırları açığa çıkıyor: Nefis Anne Keki tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine kullanılacak)
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
aralarına sürmek için;
tereyağı
6 buçuk bardak un

Tel Tel Ayrılan Açma Nasıl Yapılır?

Kabın içine ılık süt, su, maya ve şekeri alın. Mayanın aktifleşmesi için biraz bekleyin.
Daha sonra diğer malzemeleri ekleyin ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
Hamuru iyice yoğurun ve üzerini güzelce örtüp 45 dakika mayalanmasını bekleyin.
Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve ufak bezelere ayırın. Aralarına tereyağı sürerek şekil verin.
Tepsiye alıp burada 15-20 dakika bekletin.
Daha sonra üzerine yumurta sarısını sürüp susam veya çörek otu ile süsleyin ve fırına verin.
Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Tel tel ayrılan açma, Türk kahvaltılarının olmazsa olmazıdır. Bu tarif ile kendi mutfağınızda, ustalıkla yapılmış gibi yumuşacık ve lezzetli açmalar yapabilirsiniz. Tereyağının verdiği o muhteşem lezzetle, aileniz ve sevdikleriniz bu tarife bayılacak. Şimdi bu adımları takip edin ve mükemmel açmalarınızla herkesi şaşırtın!

Editör: Haber Merkezi