Ispanak, sağlık deposu bir sebze olarak bilinir, peki ya pastada nasıl bir lezzet yaratır? Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu ıspanaklı pasta tarifi ile tatlıya yeni bir bakış açısı getiriyoruz. Her adımını sizinle paylaştığımız bu tarif, sofralarınıza renk katacak.

Ispanaklı pasta, hem görsel hem de lezzet olarak sizi etkileyecek bir tatlı. Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu pasta tarifi ile misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun. Bu özel tarifi adım adım uygulayarak mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Bu tatlıyı yedikten sonra başka tatlı yiyemeyeceksiniz: Sütlü İrmik Tatlısı tarifi Bu tatlıyı yedikten sonra başka tatlı yiyemeyeceksiniz: Sütlü İrmik Tatlısı tarifi

Sağlıklı tatlıları tercih edenler için mükemmel bir seçenek olan ıspanaklı pasta, lezzeti ve sağlıklı içeriği ile ön plana çıkıyor. Bu tarif, ıspanaklı kekin nasıl mükemmel bir şekilde hazırlanacağını adım adım gösteriyor ve sonucunda ortaya çıkan enfes lezzeti ile tatlı krizlerinizi sağlıklı bir şekilde giderebilirsiniz.

ISPANAKLI PASTA TARİFİ

MALZEMELER

2.5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
300 gram ıspanak
1 paket kabartma tozu

Kreması için:

1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı labne peyniri
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı krem şanti (toz halinde)

Süslemesi için:

10-15 adet çilek

TARİF

Krem şanti, labne peyniri, süt ve pudra şekerini geniş bir kaseye aktarın.
Malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar güzelce çırpın.
Hazırladığınız kremayı buzdolabına koyun ve bekletin.
Pandispanya için; Ispanakları yıkayıp temizleyin. Tencereye su koyun ve kaynatın.
Ispanakları kaynar suyun içerisine atarak 20 saniye kadar bekletin. Ardından ıspanakları çıkartıp suyunu süzün.
Ispanakları bir kaseye koyduktan sonra üzerine buzlu su koyun. Bu sayede rengi canlı kalacak.
Ispanaklar soğuduktan sonra rondoya alın ve üzerine süt ekleyin.
Püre haline gelinceye kadar rondodan geçirin.
Derin bir kasenin içine şeker ve yumurtayı ekleyerek krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Yumurtalı karışımın içine ıspanak püresi ve sıvı yağ koyarak karıştırın.
Unu eleyerek azar azar karışıma ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
Karışımı mikserden geçirdikten sonra, yağlanmış kelepçeli kalıbın içerisine dökün.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Ardından kürdanla pişip pişmediğine bakın.
Eğer pişmediyse kapağı kapatarak 10-15 dakika daha pişirin.
Pandispanya piştikten sonra, üst kısmını traşlayın. Bu kısımdan çıkarttığınız kek parçalarını rondodan geçirip kenarda bekletin.
Pandispanyayı ortadan ikiye bölün ve ortasına krema sürerek her tarafa yayın.
Diğer pandispanyayı üzerine ekledikten sonra tekrar krema sürün.
Üzerine rondodan geçirdiğiniz kek parçalarını serpiştirin.
Mevsim meyveleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Ispanaklı pasta tarifi, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arayanlar için ideal. Bu tarifi deneyerek, tatlıya farklı bir boyut getirebilir ve mutfakta yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz. Yeşilin bu tatlı yorumu, hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet şöleni vaat ediyor. Deneyin ve farkı hissedin!

Editör: Haber Merkezi