Ağızda dağılan Un Kurabiyesi tarifi: Sadece 5 malzeme yeterli Ağızda dağılan Un Kurabiyesi tarifi: Sadece 5 malzeme yeterli

Herkesin severek tükettiği İtalyan tatlısı tiramisu, evde yapımıyla da oldukça pratik! Siz de bu kolay tarifle misafirlerinize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz.

Tiramisu, İtalya'dan tüm dünyaya yayılan eşsiz bir tatlıdır. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile İtalyan lezzetlerini sofranıza taşıyın.

Tiramisu yapmak düşündüğünüzden daha kolay! İşte adım adım evde tiramisu yapmanın püf noktalarını içeren bir rehber.

TİRAMİSU TARİFİ

Malzemeler:

1 paket kedi dili bisküvi ya da hazır pasta keki

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 su bardağı süt

5 yemek kaşığıtoz şeker

1 bay bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı granül kahve

Kreması için;

1 adet yumurta sarısı

3 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

5 yemek kaşığı toz şeker

200 gram labne peyniri

Üzeri için;

2 yemek kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI

Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıp erimesini sağlayın.

Sonra diğer vanilya ve peynir dışında olan malzemeleri ekleyip, pişireceğiniz tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin.

Kremamız piştikten sonra ayrı bir kaba boşaltıp, 5-6 dakika sonra peynir ve vanilyayı ekleyip, mikserle 5-6 dakika çırpıyoruz.

Bir kap içinde su, süt, şeker ve kahveyi karıştırıyoruz.

Kedidillerini bu karışımda ıslatıp, borcama yan yana gelecek şekilde diziyoruz.

Hazırladığımız kremanın yarısını ilk katın üzerine döküp, eşit şekilde yayıyoruz.

Üzerine tekrar kedidillerini ıslatıp, düzenli bir şekilde diziyoruz.

Kalan kremanın hepsini kedidillerin üzerine tekrar eşit bir şekilde yayıyoruz.

Bu tatlının bir gece buzdolabında dinlenmesi gerekir.

Dinlenen tatlımızın üstüne kakao serpip, servise hazır hale getiriyoruz.

Bu kolay tiramisu tarifiyle, evinizde İtalyan mutfak kültürünün vazgeçilmez tatlısını kolayca yapabilirsiniz. Misafirleriniz bu lezzete bayılacak, ve siz de bu pratik tarifle herkesi şaşırtacaksınız. Deneyin, afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi