Tatlı krizlerinizde yeni bir çözümünüz var: Ev yapımı halka tatlısı! Gerekli malzemeler ve basit adımlarla, bu geleneksel lezzeti kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabilirsiniz. Hadi, bu enfes tarifle tatlı sohbetlerinize tat katın!

Evinizde şerbetli tatlı rüzgarları estirmeye ne dersiniz? Halka tatlısı, çıtır hamuru ve şerbetin mükemmel buluşmasıyla sofranızın yıldızı olacak. Bu basit ve açıklayıcı rehberle, halka tatlısı yapmak hiç de zor değil!

Geleneksel bir tatlı olan halka tatlısı, yapımı zor gibi görünse de aslında evde çok kolay! Size özel hazırladığımız tarifle, çay saatlerinizi şenlendirecek, misafirlerinizi mest edecek halka tatlısını yapmaya hazır olun.

Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi Basit ve ağızda dağılan lezzet: 4 malzemeli Ekonomik Kurabiye tarifi

Halka Tatlısı Malzemeleri

2 adet yumurta
Yarım yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
2 su bardağı un
Çeyrek çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Kızartmak için:

2 buçuk su bardağı ayçiçek yağı

Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın. Toz şeker ve suyu bir tencerede eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.

Kaynayan şerbete limon suyunu kattıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.

Tatlının hamuru için; tereyağını derin bir tencereye alın. Tereyağı eridiğinde içme suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.

Kontrollü bir şekilde elenmiş un ve tuz kattığınız hamuru, bir çırpma teliyle karıştırarak toparlanana kadar ocakta pişirin. Kıvam alan tatlı hamurunu soğuması için bir kenarda bekletin.

Sonrasında hamur soğuduğunda yumurtaları teker teker katıp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserle karıştırın.

Hamurun dağılmaması ve kızardığında daha çıtır bir kıvam alması için irmik ve mısır nişastası eklediğiniz hamuru, tahta bir kaşıkla karıştırın.

Krema sıkma poşetinin uç kısmına tırtıklı şekil veren aparatı takın. Hazırladığınız halka tatlısı hamurunun bir kısmını krema sıkma poşetine doldurun.

Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın. Tatlıları, krema sıkma poşeti yardımıyla halka şeklinde hazırlayın ve yağ tenceresine bırakın.

Halka tatlısı hamurlarını, arkalı önlü ters çevirerek kısık ateşte renk alana kadar kızartın.

Sıcağı sıcağına soğuk şerbet tenceresine aldığınız halka tatlılarını, şerbet karışımında 3-4 dakika kadar beklettikten sonra servis tabağına alın. Şerbetini çeken tatlıları soğuk olarak servis edin.

İşte karşınızda, tadına doyamayacağınız ev yapımı halka tatlısı! Bu tarif ile tatlıcılardaki gibi leziz tatlılar yapabilir, her ısırıkta geleneksel lezzetleri evinizde yaşatabilirsiniz. Çay saatleriniz ve özel günleriniz için mükemmel bir seçim olan bu tatlıyı denemekten çekinmeyin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi