Çikolatanın en lezzetli haliyle buluşan bu kurabiye tarifi, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olacak. Çikolatalı tırtıl kurabiye yapımının püf noktalarını keşfedin.

Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi çikolatalı tırtıl kurabiye, herkesin beğenisini kazanacak. Bu basit ama etkileyici tarifle, mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun.

Küçük bir çikolata dokunuşuyla harikalar yaratan bu tırtıl kurabiye tarifi, çay saatlerinizi şenlendirecek. Hem pratik hem de lezzetli bu tarifin sırlarını paylaşıyoruz.

Çikolatalı Tırtıl Kurabiye

Malzemeler

125 gram margarin oda ısısında yumuşamış
1 adet yumurta
yarım paket kabartma tozu
yarım paket vanilya
2-2 buçuk su bardağı kadar un
1 su bardağı pudra şekeri
2 buçuk yemek kaşığı kakao

Arası için

Nutella vb. 100 gram bitter veya sütlü çikolata

Yapılışı

Bir meze nasıl bu kadar lezzetli olabilir? Bir kez tadınca vazgeçemeyeceğiniz Nuraniye Mezesi tarifi Bir meze nasıl bu kadar lezzetli olabilir? Bir kez tadınca vazgeçemeyeceğiniz Nuraniye Mezesi tarifi

İlk olarak margarin, yumurta, kabartma tozu, vanilya, pudra şekeri ve kakaoyu bir kaba alıp yoğurmaya başlıyoruz.
Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Tırtıl sıkma kalıbına aldığımız hamuru parmağımızla iterek şekil veriyoruz. (Tırtıl kalıp marketlerde bulabileceğiniz uygun fiyatlı bir kalıp.)
Kalıpla şekil verdiğimiz kurabiye hamurları 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.
Piştikten sonra 2 kurabiyenin arasına çikolata sürüyoruz ve benmari usulu erittiğimiz 100 gramlık çikolataya uçlarını batırıyoruz. Ardından hindistan cevizi veya şekerlemelerle süslüyoruz.

Editör: Haber Merkezi