Evde lezzetli bir biber dolması yapmanın sırlarını keşfedin! Bu rehberimiz, size adım adım biber dolması yapmayı göstererek mutfakta geçireceğiniz zamanı en verimli şekilde kullanmanızı sağlayacak. Biberlerin nasıl dolması gerektiğinden, en iyi pişirme tekniklerine kadar her detayı bulabilirsiniz.

Türk mutfağının gözde lezzetlerinden biber dolmasını yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İster buzluğa atarak istediğiniz zaman pişirin, ister hemen taze taze hazırlayın; bu tarif, her zaman başarılı sonuçlar veriyor. Bu rehber, biber dolması yaparken bilmeniz gereken her şeyi sunuyor.

Her yemek sofrasının vazgeçilmezi olan biber dolması, bu rehberle artık çok daha pratik! Kıymalı ve pirinçli harcıyla biberlerin nasıl doldurulacağını, pişirilmesi gereken süreleri ve en lezzetli sonuçları nasıl elde edeceğinizi adım adım anlatıyoruz. Biber dolması yapmanın tüm inceliklerini bu tarifte keşfedin.

BİBER DOLMASI TARİFİ

Malzemeler

Yarım kilogram dolmalık biber
250 gram kıyma
Her biber için 1 yemek kaşığı pirinç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
Tuz, Karabiber, Nane
Zeytinyağı

Mayasız Börek tarifi: Az malzeme ile çıtır Börek nasıl yapılır? Mayasız Börek tarifi: Az malzeme ile çıtır Börek nasıl yapılır?

Yapılışı ve püf noktaları

Öncelikle kıymaları bir tencerede güzelce kavurun. Sonrasında içerisine soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Soğanlar güzelce kavrulduktan sonra sırasıyla salça, domates ve baharatları da ekleyip kavurmaya devam edin.

Her şey kavrulduktan sonra üzerine pirinçleri ekleyin ve biraz karıştırın. Sonrasında iç harcın soğumasını bekleyin.

Şimdi tarifin en pratik noktasına geliyoruz. Bu yemeği hemen yapmak istiyorsanız biber dolmalarının içine iç harcı doldurduktan sonra tencerede ya da fırında pişirebilirsiniz.

Ancak pişirmeden önce biber dolmalarına iç harcı doldurup buzluğa kaldırdığınızda en pratik yemeklerden biri oluyor. Canınız biber dolması çektiği zaman buzluktan çıkarıp istediğiniz gibi pişirebilirsiniz.

Buzluktan çıkardığınız dolmaları tencereye ya da fırın kabına dizdikten sonra üzerine sıcak su ile hazırladığınız salçalı suyu dökün. En son dolmaların üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.

Bu biber dolması tarifi ile Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden birini kolayca hazırlayabilirsiniz. İster hemen tüketmek için, ister önceden hazırlayıp buzluğa koyarak sonradan kullanmak için ideal.