Çikolata, mutlulukla eşdeğerdir, özellikle evde yapılınca. Gerçek brownie tarifimizle, çikolatanın derin ve zengin lezzetini her ısırıkta hissedeceksiniz. Fırından çıkan her dilimle, çikolata aşkınızı bir üst seviyeye taşıyın.

Fındık ve çikolatanın eşsiz uyumuyla hazırlanan bu brownie tarifi, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olacak. Ev yapımı brownie'nin püf noktalarını keşfedin ve her lokmada çikolata dolu bir serüvene çıkın.

Her zaman taze Poğaça tarifi: Bayatlamayan Poğaça nasıl yapılır? Her zaman taze Poğaça tarifi: Bayatlamayan Poğaça nasıl yapılır?

Eğer mutfakta bir lezzet şöleni yaratmak istiyorsanız, işte size mükemmel bir fırsat: Gerçek brownie tarifi. Bitter çikolatanın yoğun tadıyla, ev yapımı brownie'nin keyfini çıkarın ve her ısırıkta lezzetin doruklarına ulaşın.

Gerçek Browni Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
200 gr bitter çikolata
150 gr tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı un

Üzeri için;

Fındık

Gerçek Browni Tarifi

Brownie tarifi için öncelikle 150g tereyağını uygun bir tavaya alalım. Orta ateşte eritelim.
Yağ eridikten sonra bitter çikolatayı ekleyelim. Ocağı kapatarak bir spatula yardımı ile karıştırarak çikolatayı eritelim.
Güzelce eriyen çikolatamızı bir kenara alalım ve ılımaya bırakalım.
Uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alarak mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
Ilıyan tereyağlı çikolatayı kek harcımıza ekleyelim. Mikserle güzelce karışana kadar çırpalım.
Un ve vanilyayı da ekleyerek son kez tekrardan çırpalım.
Hazır olan kek harcını pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz 22x22cm boyutlarındaki borcama aktaralım.
Üzerine iri parçalanmış fındık kırığı serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 160°C fırında fansız ayarda yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
Pişen browniyi fırından alalım. İlk sıcaklığının çıkması için bir telin üzerinde bekletelim.
Ardından dilimleyerek servis edelim.

Ev yapımı brownie, çikolata severler için vazgeçilmez bir tatlıdır. Gerçek brownie tarifimizle, her ısırıkta çikolatanın büyüsünü hissedeceksiniz. Fındık parçalarının çıtırtısıyla zenginleştirilmiş bu lezzetli tatlı, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Tarifimizi deneyin ve çikolatanın en leziz halini sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!