Evinizde mis gibi poğaça kokusuyla misafirlerinizi karşılamaya ne dersiniz? Mayasız ve çatlak dış yapısıyla yeni favori atıştırmalığınız olacak bu poğaça tarifi, çay saatlerinizi renklendirecek.

Kıyır kıyır dış dokusu ve yumuşacık içiyle, mayasız çatlak poğaça tarifimiz, ev yapımı lezzetler arasında yerini alıyor. Bu kolay ve pratik tarif ile çay saatlerinizde fark yaratın.

Mayasız poğaça yapmanın sırlarını keşfetmeye hazır mısınız? Bu tarifle, çay saatleriniz için lezzetli ve pratik bir seçenek sunuyoruz. Mayasız çatlak poğaça, hem hazırlaması kolay hem de tadıyla unutulmaz bir deneyim vaat ediyor.

Malzemeler:

Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 fincan yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Bu tatlı ile herkesi kendinize hayran bırakacaksınız: Süngerimsi Şerbetli İrmik Tatlısı tarifi Bu tatlı ile herkesi kendinize hayran bırakacaksınız: Süngerimsi Şerbetli İrmik Tatlısı tarifi

İç Malzemesi: Beyaz peynir

Üzeri İçin: 1 yumurta sarısı

Yapılışı:

Margarini eritin.
Sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve tuz ekleyip karıştırın.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Sonrasında sirke ilave edip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. İçine beyaz peynir ekleyip kapatın.
Tepsiye yerleştirin ve bıçakla çarpı işareti yapın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Mayasız çatlak poğaça tarifimizle çay saatlerinizi bir üst seviyeye taşıyın. Bu kolay ve lezzetli tarif, kıyır kıyır dış dokusu ve yumuşacık içiyle tüm ailenizin ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi