Yumuşak kıvamı ve hafif tadıyla muhallebili kadayıf tatlısı, tatlı düşkünlerinin yeni gözdesi. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzeti keşfetmeye hazır olun.

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Muhallebili kadayıf tatlısı, geleneksel ve yeni lezzetlerin enfes buluşmasıyla sofralarınızı taçlandırıyor. İşte, adım adım muazzam tatlımızın tarifi...

Kadayıfın çıtırlığı ve muhallebinin yumuşak dokusuyla harmanlanan bu tatlı, tatlı severler için vazgeçilmez bir alternatif. Muhallebili kadayıf tatlısı tarifi ile mutfakta fark yaratın.

Yapımı için malzemeler

250 gram kadayıf
5 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı tereyağı
Bir su bardağı iri dövülmüş ceviz

Muhallebi için:

1 litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Kadayıflı muhallebi tatlısı yapımı için öncelikle tereyağını geniş bir tavada eritin.
Kadayıflarınızı şekerle birlikte tereyağında ara sıra karıştırarak kısış ateşte kavurun.
İçine dövülmüş cevizinizi ekleyip altını kapatın. Başka bir kaba alıp soğumaya bırakın.
Bir sos tenceresinde un, nişasta, vanilya, şeker ve yumurtayı karıştırın.
Sütü de ekleyip pişirmeye başlayın.
Muhallebi kıvamını alınca altını kapatıp soğumasını bekleyin.
Soğuyunca içine krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın.
Kadayıflarınızın yarısını dikdörtgen tepsinizin tabanına iyice yayın.
Üzerine muhallebinin tamamını her tarafı eşit olacak şekilde yayın.
En üste kadayıfların kalanını döküp yine her tarafı eşit olacak şekilde iyice yayın.
En az 2 saat buzdolabında katılaşması için bekletin. Ardından dilimleyip servis edebilirsiniz.

Kadayıflı muhallebi tatlısı tarifimizi deneyerek, tatlı anlarınıza eşsiz bir lezzet katın. Bu tarif, hem kolaylığıyla hem de sunduğu eşsiz tatla herkesin beğenisini toplayacak. Misafirlerinizi bu özel tatlı ile şımartın ve lezzet dolu anların keyfini çıkarın.

Editör: Haber Merkezi