Osmancık Tarım Lisesi'nde uygulamalı Tarım eğitimi başladı Osmancık Tarım Lisesi'nde uygulamalı Tarım eğitimi başladı

Halk Bankası Osmancık Şubesi ve 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu işbirliğinde ‘Damlaya Damlaya Göl Olur Kumbaram Geleceğim Olur' kampanyası başlatıldı.

Küçük yaştan itibaren çocukları birikime yönlendirmek ve çocukların tasarrufta bulunma alışkanlığını kazandırmak için başlatıldı. Proje kapsamında Osmancık Halk Bankası Müdürü Hasan Erdem, 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu ve Tevfik ileri Kız Anadolu İmam Hatip lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. Tasarruf konusunda eğitimi okul müdürü Şener Demir verirken birikim konusunda eğitimi banka personeli Seda Hanım ve Halkbank şube müdürü Hasan Erdem verdi.

Projeye katılım sağlayan İlçe Millî Eğitim Müdürü İdris Makineci tasarruf ve birikim konusunun da farkındalık oluşturmak için başlatılan projeye destek verdiklerini belirterek proje ortaklarına teşekkür etti.

Halk Bankası Şube Müdürü Hasan Erdem yapılan açıklamada; "Bu çalışma ile çocuklar birikim yapmayı öğretmesi özgüven duygusunu artırmasının yanında, çocuğun kendine ait parası olduğunu bilmesi de ona huzur verir.

Kumbarada biriken paraları belirli günlerde saymak 6-12 yas grubu çocukların sayısal zekâsını geliştirileceği yapılan araştırmalarda yer verilmiştir.

Çocuklarımızın bu projeden yararlanarak, tasarruf bilincine katkıda bulunmak için velileri ile birlikte şubemize bekliyoruz” denildi. Eğitim sonrasında 500 öğrenci ve öğretmene, kumbara, defter ve kalem dağıtımı gerçekleştirildi.

Editör: Ebru Çalık