Çorum’un Osmancık İlçesi’nde Milli Eğitim bünyesinde kurulan Tarım Lisesi'nin ilk faaliyeti tünel sera yapmakla başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, Osmancık Tarım Lisesi'ni ziyaret ederek, Uygulamalı Tarım faaliyetlerinde kurum aşamasında olan tünel serayı yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Osmancık Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Saltık, Tarım Lisesi'nin yeni kurulduğunun belirterek, tarım bölümü 9 ile 10. sınıf olmak üzere iki sınıfın yer aldığını ifade etti.

Osmancıklı sadrazam Baltacı Mehmet Paşa için Anıt Mezar yapılıyor! Osmancıklı sadrazam Baltacı Mehmet Paşa için Anıt Mezar yapılıyor!

Okul Müdürü Ahmet Saltık, Tarım Lisesi’nde öğrenciler teorik eğitim ile birlikte Tarım Öğretmeni Hüseyin Çetinkaya'nın uygulamalı tarım faaliyetlerinde, öğretmen - öğrenci eşliğinde sürdürüldüğü ve ilk faaliyetleri tamıyla kendi el emekleri olan tünel sera inşa edildiği, kurum aşamasında olan tünel serada 12 ay boyunca örtü altı yetiştiriciliği yapılarak üretimin amaçlandığını belirtti. 

Editör: Ebru Çalık