Eğer tatlı sofralarınızda yeni ve unutulmaz lezzetler arayışındaysanız, portakallı revani tam size göre. Hem geleneksel hem de yenilikçi bu tarif, portakalın mevsiminde tüm ihtişamıyla sofralarınıza konuk oluyor. Şerbetli tatlıların vazgeçilmez adresi olan revaniye, portakal ile birlikte bambaşka bir tat katıyoruz.

Portakalın tatlıya kattığı eşsiz lezzet ve aromayı keşfetmek için portakallı revani tarifimiz mutfak sanatlarınızın yeni yıldızı olmaya aday. Geleneksel revani tatlısına modern bir dokunuşla, hem gözünüze hem de damak zevkinize hitap edecek bir tatlı yaratıyoruz. İşte o tarif...

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

Misafirlerinizi etkilemek ve tatlı sofralarınıza taze bir soluk getirmek için portakallı revani deneyin. Bu lezzetli ve şerbetli tatlı, portakalın ferahlatıcı aromasıyla birleşerek tatlı bir sürpriz olacak. Adım adım portakallı revani yapımına dair her şeyi sizlerle paylaşıyoruz.

MALZEMELER

3 yumurta
1,5 bardak portakal suyu
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 bardak irmik
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı şeker
3 bardak su

TARİF

Şeker ve yumurtayı çırpın.
Kabartma tozu ve un dışındaki tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
Son olarak kabartma tozu ve unu karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayın.
Fırını 175 dereceye ayarlayın.
Karışımı tepsiye dökün.
35-45 dakika arası kontrol edene dek pişirin.
3 bardak su ile 3 bardak şekeri 7 dakika kadar kaynatın.
Portakal suyunu tencereye ekleyin ve biraz daha kaynatın.
Revaniyi soğuttuktan sonra sıcak şerbeti dökün.

Editör: Haber Merkezi