Evde lezzetli ve yumuşacık bir ıslak kek yapmaya ne dersiniz? Bu adım adım tarifimizle, ıslak kekin en lezzetli halini kolaylıkla yapabilirsiniz. Hem göze hem de damağa hitap eden bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Kakaolu ıslak kek, tatlı severlerin vazgeçilmezi. Bu tarif ile evde ıslak kek yapmanın püf noktalarını keşfedin ve misafirlerinizi kendinize hayran bırakın. İşte hazırlaması oldukça basit ve sonucu muhteşem olan tarifimiz...

Lezzetli bir ıslak kek yapmanın sırlarını öğrenmeye hazır mısınız? Bu kakaolu ıslak kek tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilir, tatlı ihtiyacınızı sağlıklı ve lezzetli bir şekilde giderebilirsiniz. Malzemeleri hazırlayın, başlıyoruz!

Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor Herkesin bayılacağı Kolay Poğaça tarifi: Şipşak hazırlanıyor

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) un
Kek kalıbını yağlamak için:
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

1 su bardağı süt (daha ıslak isterseniz süt miktarını arttırabilirsiniz)
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay kaşığı tuz

TARİF

Islak kek tarifi için derin bir kasede yumurta ve şekeri aktarın.
Şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Ardından içerisine sütü, sıvı yağı ilave edin.
Vanilini de ekleyin. Koyup tekrar karıştırın.
Topak kalmaması için kakao, kabartma tozu ve unu süzgeçten geçirin.
Karışıma ekleyin.
Son bir kez daha güzelce çırpın.
Yağlanmış, ısıya dayanıklı bir kabın içerisine karışımı dökdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Keki ıslatmak için bir sos tenceresinde süt, toz şekeri aktarın.
Sıvı yağı da ilave edin.
Kakao ve bir tutam tuzu karıştırıp bir taşım kaynatın.
Kaynayınca ocaktan alın.
Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, hazırladığımız sıcak sosu dökün ve çekmesini bekleyin.
Sosunu sünger gibi çeken iç kısmı yumuşacık ıslak keki dilimledikten sonra üzerine file badem serpiştirerek servis edin

Editör: Haber Merkezi