Sodalı börek, hem hızlı hem de lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için mükemmel bir seçenek. Bu tarif ile evde kolayca yapabileceğiniz sodalı kaşarlı rulo böreği keşfedin.

Kısa sürede hazırlayıp uzun süre lezzetinin tadını çıkarabileceğiniz sodalı rulo börek tarifi, kaşar peyniri severlerin favorisi olacak. Bu basit adımları takip ederek mükemmel sonuçlar elde edin.

Evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bu sodalı rulo börek, sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Susamın çıtırlığı ve kaşar peynirinin lezzeti bir arada!

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

Şipşak hazırlanan Sodalı Rulo Börek İçin Malzemeler

4 adet yufka

½ su bardağı sıvı yağ

125 gram tereyağı

1 adet maden suyu

İçi için:

400 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

Yeter miktarda susam

Sodalı Rulo Börek Tarifi

İşe yufkaları eşit şekilde parçalara ayırma ile başlıyoruz. Önce yufkamızı ortadan ikiye, sonra tekrar ikiye, ardından her bir parçayı tekrar ikiye bölün ve her bir yufkadan 8 eşit parça elde edin.
Tereyağını eritin sıvı yağı karıştırın ve bir fırça ile yufka parçalarının üzerini yağlayın.
Rendelenmiş kaşar peynirini uzun kenarına koyup dar kısmına doğru rulo şeklinde sarın ve yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Ruloların hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerine bir şişe sodayı eşit bir şekilde gezdirin ve ardından zeytinyağı ve yumurta sarısı karışımını bir fırça yardımıyla üzerine sürün.
Üzerine susam serpin ve daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızarana deki yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin.

Sodalı rulo börek tarifi, pratikliği ve eşsiz lezzetiyle mutfaklarınızda yeni bir soluk getirecek. Kaşar peynirinin yoğun lezzeti ve sodanın böreğe kattığı hafiflik, bu tarifi deneyen herkesi memnun edecek. İster özel günlerde ister günlük atıştırmalık olarak, bu börek tarifi lezzet arayışınızı sonlandıracak. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi