Çorum’da Cumhur İttifakı milletvekili ve il başkanları 28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin AK Parti İl Binası’nda ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatcı, MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkanı Murat Günay, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Nuri Kuşcu, BBP İl Başkanı Şakir Yıldırım, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve partililer katıldı.

CHP'den Mamak Belediye Başkanı hemşehrimiz Veli Gündüz Şahin’e ziyaret CHP'den Mamak Belediye Başkanı hemşehrimiz Veli Gündüz Şahin’e ziyaret

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Murat Günay; “28 Mayıs’ta vereceğimiz kararla ya zillet ve ihanet sevdalılarını seçeceğiz yada ‘önce vatan önce millet diyen ben ve arkadaşlarım kefenimizi giyerek bu yola çıktık’ diyen, Türkiye sevdalısı adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan’ı seçeceğiz. Bütün hemşehrimizle 28 Mayıs’ta sandıkta buluşuyoruz. Türkiye yüzyılının lideri Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı rekor oyla yeniden seçeceğiz.” dedi.

Toplantıda ayrıca basın mensuplarına Cumhur İttifakı'nın Çorum'daki temsilcilerinin imzalarının bulunduğu mutabakat metni dağıtıldı.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN YANINDA DURMAYA VE DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
 “Büyük Birlik Partisi olarak 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz” diyen BBP İl Başkanı Şakir Yıldırım; “Büyük Birlik Partisi olarak Cumhurbaşkanı 2.tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında durmaya ve desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ÇORUM HALKI BUNLARA ÇOK GÜZEL BİR CEVAP VERDİ
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Nuri Kuşcu, “Önümüzde çok önemli bir seçim var. Ülkemizi tekrar 28 Şubat karanlığına terke etmemek için, inanç alanındaki kazanımlarımızı kaybetmemek için bu seçimlerde tüm halkımızın  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden seçmesi gerekmektedir. 6 benzemezin bir araya gelmesinden oluşan hatta Millet İttifakı 14 Mayıs’ta istediği sonucu alamayınca gerçek yüzlerini gösterdiler. Çorum halkı bunlara çok güzel bir cevap verdi ama maalesef seçim ikinci tura kaldı. Ben inanıyorum ki 28 Mayıs Cumhur İttifakı’nın zaferiyle sonuçlanacak. Tüm seçmenlerimizi rehavete kapılmadan, sandıklara sahip çıkarak oy kullanmaya davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

“MİLLETİMİZ ZİLLETTEN YANA DEĞİL, CUMHUR’DAN YANA OLACAKTIR”
MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, “Partimiz ve Cumhur İttifakı’na gösterilen teveccüh bizleri gururlandırmıştır. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları olarak 15 Mayıs sabahı aynı azim ve sorumlulukla 28 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimleri için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Gerek milletvekillerimiz, gerekse de Cumhur İttifakı paydaşlarımızın teşkilatlarıyla seçimlere kısa bir süre de olsa kalan zamanda vatandaşlarımızla içe içe çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Aziz milletimize inanıyor ve güveniyoruz. Milletimiz zilletten yana değil, Cumhur’dan yana olacaktır. Milletimiz, terörle beraber olanla değil, terörün kökünü kazıyan irade ile beraber olacaktır. Zillete ve emperyalizme dünyayı dar eden irade ile beraber olacaktır.” şeklinde konuştu 

“CUMHURBAŞKANIMIZI YÜZDE 55-YÜZDE 60’A YAKIN BİR OYLA SEÇMEK İÇİN SONUNA KADAR ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı Cumhur İttifakı seçmenlerini uyararak; “14 Mayıs seçimlerinde şunu söylemiştik; Sayın Cumhurbaşkanımızı seçmeyecekseniz bizi de seçmeyin. 28 Mayıs’ta inşallah çok güçlü bir oyla Cumhurbaşkanımızı yeniden seçeceğiz. Bizler dünden nasıl çalıştıysak bugün de var gücümüzle çalışacağız. 28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanımıza Çorum’dan ne kadar güçlü destek verebilirsek o kadar güçlü hizmet edeceğimize inanıyoruz. Tek korktuğumuz nokta şu; “Kazandık diye kimse rehavete kapılmasın. Yaradan ‘çalışana veririm’ diyor. Cumhurbaşkanımızı yüzde 55-yüzde 60’a yakın bir oyla seçmek için sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kubilay Olcan

Editör: Ulaş Odabaş