Bedii Onan açıklamasında, “Cumhurbaşkanlığı seçimi  ikinci tura kaldı. Arayan ve soran vatandaşlarımız var. İkici turda kimi destekleyeceksiniz? Birinci turda Sinan Oğan için tercih yapanlar kime oy vereceklerini ve vermeyeceklerini muhtemelen biliyordur. Arayanlar var. Her iki tarafa da oy vermeyeceğini beyan ediyor. İkinci turda değişim için Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini yüz yüze söyleyenler de var. Cüzi bir kesim de Tayyip Erdoğan’ı tercih edeceğini belirtiyor.

Küçük bir hatırlatma yapayım. Anayasa 26.Madde Fikir ve İfade Hürriyeti ile ilgili hükümleri içermektedir. Anayasa 67. Madde ise Seçme ve seçilme hakkı ile ilgili hükümlere işaret eder.Seçme hakkı elde eden vatandaşlar istedikleri partiye oy verebilir. Bu hakkın kullanılması anayasa tarafından garanti altına alınmıştır” dedi.

 “TÜRK MİLLİYETÇİLERİ DOĞRU TERCİHİ SAĞLAM İRADELERİ İLE YAPACAKTIR”

Bedii Onan, “Ne yazdık? Zafer Partisi olarak Türk milliyetçiliği fikrine inanan bireyler olarak bizler milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde görevimizi yerine getirdik… "İkinci tur seçimlerde Türk milliyetçileri doğru tercihi sağlam iradeleri ile yapacaktır. 'Kimi destekliyoruz? Kimi destekliyorsunuz?' sorularının cevabı yaşadığımız sosyal ve ekonomik sorunların hâl-i pür melalinde karşılık bulmaktadır. ’Cevabımız budur. Bu cümleden hareketle sorunların cevabı vermek mümkündür. Sosyal ve ekonomik sorunlara işaret ettik. Oy vermeyi düşünen vatandaşlarımız durumlarını değerlendirip ve kararlarını önceliklerine göre verip, tercih yapacaktır. Yirmi bir yılda ne oldu? Kamuda çok sayıda Türk milliyetçisi ve ülkücü bürokrat yerlerinden edildi. Tabir caiz ise hallaç pamuğu gibi atıldı. Şehrimizden örnek vereyim. Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi görevi nasıl bıraktı? Hatırlayınız? Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi için de aynı cümleyi tekrar edeyim. Bu isimlerin yerine kimler geldi? Ne yaptılar?” açıklamasında bulundu.

“HAKKI ELİNDEN ALINAN MASUM GENÇLERİ KİM DÜŞÜNDÜ?”

“Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda Türk Milliyetçisi ve ülkücü müdürler rotasyon ve mülakat adı altında süreç işletilerek görevden ayrılmak zorunda kaldı” diyen Onan, “Anadolu Öğretmen Lisesinde çalışan bir müdür yardımcısı kendisine şahsımın da çalıştığı okulda müdür yardımcısı olarak yer bulabildi. Bir başka müdür yardımcısı arkadaşım da merkez ilçede yer bulamadığı için Alaca ilçesine gitmek zorunda kaldı.

MHP Çorum İl Başkanı İhsan Çıplak seçim sonuçlarını değerlendirdi: “Çorum’da başarı kazandık” MHP Çorum İl Başkanı İhsan Çıplak seçim sonuçlarını değerlendirdi: “Çorum’da başarı kazandık”

Bir Milli Eğitim şube müdürünün mevcut yönetmenliği ters okuması sebebiyle ders ücreti ödenmediğini de hatırlatayım. Okul müdürleri ödeme cesareti gösteremedi. Yıllarca keyfi idareci atamaları yargıya taşındı. Yargı kararlarına rağmen keyfiyet yıllarca sürdü.Ya kamuda işe alımlara ne diyelim? Sınavlarda yüksek puan alanların emeği ve göz nuru, düşük mülakat puanları ile tek kalemde yok sayıldı. Hakkı elinden alınan masum gençleri kim düşündü?Yıllarca düşük maaş zamlarına mecbur bırakılan memur ve emekli kimsenin aklına geldi mi?Efkan Ala’nın sözlerinden alıntı yapayım. ‘’81 il emniyet müdüründen 74'ü bunlardandı. Daire başkanlarının tamamı bunlardandı onları da aldık.’’Bu sözlerin sahibi dönemin İç İşleri bakanı dır. Sorayım? Kimleri kast ediyor? Cevabını yazayım. Fetöcü il emniyet müdürlerinden bahsediyordu. O dönemde ve takip eden sonraki tarihlerde ne sayıda Türk milliyetçisi ve ülkücü emniyet müdürü vardı? Ya bir tek ülkücü fikriyata sahip atanmış vali var mıydı? Ya üniversite rektörleri arasında kaç ülkücü ve Türk milliyetçisi rektör bulunuyordu? Soruları çoğaltmak mümkündür?” ifadelerine yer verdi.

“KİM HANGİ HAMLEDE BULUNACAK?”

“Suriye’den gelenler, yurda kaçak giren göçmenler esasında çok önemli bir sorundur. Milli güvenlik ve beka sorunudur. Kim hangi hamlede bulunacak? Bekleyecek bir mesele de değildir” diyen Bedii Onan, “Binali yıldırım bir tv programında konuşuyor. ‘Bugünlerde Sinan Ogan’ın müşterisi çokmuş. Sinan bey çok havaya girmesin.’ Olur. Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi tıpış tıpış oy vermeye gelelim. Siz yine iktidar olun. Türk milliyetçileri sadece seyretsin.

İki kelam da Kılıçdaroğlu için yazalım. Genel Başkanımız Ümit Özdağ kazanacak aday olarak Mansur Yavaş ismini toplumla paylaştı. Mansur Yavaş halkta karşılığı olan ve her kesimden destek alacak adaydı. Altılı masanın içinden ismi çıkmadı. Akşener de bu isme karşı kimseyi razı edemedi. KılıçdaroğlU’nun ilk turda kazanacağına sol seçmen tabanı ikna edildi. Kılıçdaroğlu kazanacak aday değildi. Sonuç ortadadır. İstanbul, Adana ve Mersin büyükşehir belediyelerinin kazanılması, genel seçimlerin kazanılacağı anlamına gelmeyeceği de yaşandı ve görüldü. Siyasetin sağ tarafından, siyasetin sol tarafına bu kadar bir oy akışının olmayacağı da günümüz için tescil edildi. Partizanlık söylemleri ve yapılan partizanlıklar hiçbir vakit unutulmuyor. Moğultay’ın söylediği sözler çok kişinin hafızasında durmaktadır. ’MHP lileri alsaydım?’ Bu yazdıklarım sudan yazılar değildir. Çok sayıda örnek verebilirim. Yirmi yılda çok durum gördük ve yaşadık.Oy bizimdir. Karar da bizimdir. İstediğimiz adaya oy vermek hakkımızdır. Hassasiyetlerimizi yazdık. Vatandaşlarımızın da bu hassasiyetleri taşıdığını biliyoruz. Türkiye Türklerindir. Tercih Yüce Türk Milletinindir.” Dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: İlhami Türksal