Osmancık’ta Halk Kütüphanesi ve Kültür Merkezi’nin ihalesi bu ay yapılacak.

Osmancık’ta sembolik olarak "Nenehatun Down Cafe" açıldı Osmancık’ta sembolik olarak "Nenehatun Down Cafe" açıldı

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Oğuzhan Kaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın illerde eksik bulunan kültür merkezi ve kütüphane ihtiyaçlarının tamamlanması çalışmaları kapsamında, Çorum Osmancık İlçesi Halk Kütüphanesi ve Kültür Merkezi Yapımı İnşaatı işinin ihalesinin 25 Ocak 2024 tarihinde yapılacağını duyurdu.

ŞEHİT ÖĞRETMENİN İSMİ VERİLECEK

Kütüphane ve kültür merkezine Osmancıklı şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın ismi verilecek.

Daha önce 2023 yılı yatırım programına alınan Osmancık İlçesi Halk Kütüphanesi ve Kültür Merkezi Yapım İhalesinin 25 Ocak’ta yapılacağını açıklayan Milletvekili Oğuzhan Kaya, Yeni Mahallede yapılacak Osmancık Şehit Şenay Aybüke Yalçın Halk Kütüphanesi ve Kültür Merkezi’nin 5168,70 m2 yüzölçümlü arsa üzerine kurulacağını ifade etti.

Milletvekili Kaya, “Proje kapsamında Halk Kütüphanesi ve Kültür Merkezi’n de  7-14 yaş çocuk bölümü, kafeterya mutfağı, kafeterya, revir, sergi alanı, koridor, engelli kütüphanesi, 0-6 yaş bölümü, aile bekleme alanı, serbest oyun alanı, çocuk kütüphanesi, çok amaçlı salon, sanatçı odası, sergi alanı, 2 amaçlı çok amaçlı salon, 3 adet ana okuma salonu, görüntülü kaynaklar yararlanma salonu, 3 ayrı kütüphane, sesli spor alanı müzik atölyesi, resim atölyesi 3 adet grup çalışma alanı, 3 adet bireysel çalışma alanı yer alacak şekilde planlandı” dedi.

2025 YILINDA BİTİRİLECEK

Proje taban alanının 2 buçuk dönüm, toplam inşaat alanının ise, 7 buçuk dönüm olacağını belirten Oğuzhan Kaya, “Taban alanı 2450 m2 olmak üzere toplam inşaat alanı 7350 m² olarak inşa edilecektir. Çorum İl Özel İdaresi tarafından halk kütüphanesi ve kültür merkezi yapımı inşaatı işi 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunun 19. Maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir. İşin süresi 660 gün olarak belirlenmiş olup, 2025 yılında bitirilmesi planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.