İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan kutlamalar Ada Spor Kompleksinde devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirler yer aldı.  Öğretmenleri eşliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan birbirinden güzel gösteriler oldukça beğeni topladı.

Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay ve Belediye Başkanı Ahmet Gelgör tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.  Törene Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, bazı daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Kaymakam Akpay’a "Hayaller ve Gerçekler" kitabını takdim etti Kaymakam Akpay’a "Hayaller ve Gerçekler" kitabını takdim etti

Öğrencilerin gösterileri büyük alkış alırken, törenin ardından 23 Nisan Çocuk Bayramı münasebeti ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.