Çikolatanın büyüsünü mutfaklarınıza taşıyacak olan bu brownie tarifi, misafirleriniz tarafından çok beğenilecek. Herkesin tarifini isteyeceği bu lezzet, sizin de favoriniz olacak.

Pastaneleri aratmayan Pudingli Kurabiye nasıl yapılır? Pastaneleri aratmayan Pudingli Kurabiye nasıl yapılır?

Brownie yapmak sanıldığı kadar zor değil. Bu basit tarifle, evinizde yoğun çikolatalı ve tam kıvamında brownieler yapabilirsiniz. İşte adım adım mükemmel brownie tarifi!

Çikolata severlerin gözdesi brownie, bu tarif ile evde kolayca yapılabilir. Kahve ya da çay yanında mükemmel bir atıştırmalık olan bu tatlı, özellikle çikolatanın bol kullanıldığı bu tarif ile damak çatlatıyor.

MALZEMELER

300 gram bitter çikolata (iri parçalanmış)
3 adet yumurta
150 gram tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya

TARİF

Tereyağını minik bir sos tenceresinin içerisinde eritin.
Eridiği gibi ocaktan alın ve tereyağınız henüz sıcakken parça parça böldüğünüz çikolataları içerisine aktarın. Tereyağının sıcağı ile erimesini sağlayın.
Ardından tereyağlı çikolata karışımını oda sıcaklığında soğuması için bir kenara alın.
Bir kabın içerisine yumurtaları alın, şekeri de ilave ederek güzelce çırpın.
Çırpılan şekerle yumurtaların üzerine azar azar tereyağlı çikolatalı karışımı aktarın ve karıştırmaya devam edin.
Tüm karışımı ekleyip karıştırdıktan sonra un ve vanilyayı eleyerek üzerine ilave edin. Spatula yardımıyla brownie harcını tüm malzemeler birleşinceye dek katlayarak karıştırın.
Ardından yağlanmış ya da pişirme kağıdı serilmiş 20 cm'lik kare kek kalıbına hazırladığınız karışımı aktarın. Üst kısmını spatulayla düzeltin.
160 derecede önceden ısıtılmış fansız fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Üzeri hafif çatlak bir görünüm alınca fırından çıkarın ve oda sıcaklığında en az 1 saat kadar dinlendirin.
Dinlendikçe kıvamı güzelleşecektir. Dinlendikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Ev yapımı brownie, yoğun çikolatalı lezzetiyle her tatlı severin favorisi. Bu tarifle, brownie yapmanın tüm inceliklerini öğrenebilir ve mükemmel sonuçlar alabilirsiniz. Çay ya da kahve yanında sunabileceğiniz bu lezzetli tatlı, misafirleriniz tarafından da büyük beğeni toplayacak. Deneyin ve çikolatanın büyüsüne kapılın!