Misafirlerinize sunabileceğiniz hızlı ve etkileyici bir tatlı arayışındaysanız, kaşık tatlısı tam size göre. Çay demlenene kadar hazırlayabileceğiniz bu tatlı, sohbetlerinize tatlı bir eşlikçi olacak.

Çayınızın yanına ne iyi gider diye düşünüyorsanız, cevabımız kesinlikle kaşık tatlısı! Bu rehberimizde, 15 dakikada nasıl enfes bir kaşık tatlısı yapabileceğinizi anlatıyoruz. Hazırlamaya hemen başlayın!

Eğer çay saatlerinizi tatlandıracak hızlı ve lezzetli bir tatlı tarifi arıyorsanız, kaşık tatlısı ideal bir seçim. Bu tarif, misafirlerinizi etkilemenizi sağlarken, zamanınızı da boşa harcamayacak.

KAŞIK TATLISI TARİFİ

Malzemeler

Muhallebisi için:

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
125 gram margarin veya tereyağı
1 paket vanilya

Supanglesi için:

2,5 su bardağı süt (500 ml)
3 yemek kaşığı şeker
2 tepeleme kaşık un
1,5 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta sarısı
60 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı soğuk su (100 ml)

Hazırlanışı

Kaşık Tatlısı'nı hazırlamaya muhallebisinden başlayın. Tencereye tereyağını ekleyerek iyice eritin.

Yağ eridikten sonra üzerine unu ekleyin ve yakmadan karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun.

Un hafif pembeleştikten sonra üzerine sütü yavaş yavaş ekleyin. Sütü eklerken topaklanmaması için bir taraftan da karıştırın.

Süt kaynamaya başladıktan sonra üzerine toz şekeri ekleyelim ve tekrar karıştırın.
Kıvam alan ve kaynayıp göz göz olan muhallebinizi ocaktan alın ve içerisine vanilyayı ekleyerek mikserle çırpın.

Borcamınızın tabanını ıslatın ve hazırladığınız muhallebiyi borcama boşaltarak soğumaya bırakın.

Çikolatalı katman için; tencereye sütü alın. Üzerine un, şeker, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek karıştırın. Kaynayıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Üzeri göz göz olduktan sonra içerisine bitter çikolatayı ekleyin ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın.

Ocağa kapatın ve akışkan bir kıvam vermesi için üzerine soğuk su ekleyerek mikserle çırpın.

Hazır olan çikolatalı sosunu soğuyan muhallebimizin üzerine boşaltın ve eşit bir şekilde yayın.

Sofralarınızı süsleyecek efsane lezzet: Lokanta usulü Ezme Salata! Sofralarınızı süsleyecek efsane lezzet: Lokanta usulü Ezme Salata!

Oda sıcaklığına gelen tatlınızı buzdolabına kaldırın ve mümkünse bir gece, en az 3-4 saat dinlenmeye bırakın.

Dolaptan aldığınız kaşık tatlınızın üzerine kakao serpin ve dilediğiniz gibi süsleyin.

Kaşık tatlısı tarifi ile çay saatlerinizi renklendirebilir, misafirlerinize kısa sürede lezzetli bir ikramda bulunabilirsiniz. Bu pratik tarif sayesinde, aniden gelen misafirlerinize bile hızlıca tatlı hazırlayabilir, onları bu eşsiz lezzetle şaşırtabilirsiniz. Afiyet olsun!