Kahvaltıda ne yapılır diye düşünmeyin, çünkü mayasız pişi tarifi ile lezzetli ve pratik bir seçenek sunuyoruz. Yoğurt, yumurta ve kabartma tozu ile hazırlanan bu tarif, pişilerinizi puf puf yapacak. Ayrıca maya beklemek zorunda kalmadan anında hazır hale getirebilirsiniz.

Mayasız pişi, özellikle acele sabahlar için ideal bir kahvaltılık seçeneğidir. Bu tarif, geleneksel pişi yapımını daha hızlı ve pratik hale getirerek zaman kazandırır. Hem tatlı hem de tuzlu lezzetlerle uyum sağlayan pişiler, kahvaltı sofralarınızın baş tacı olacak.

Pişi, Türk kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve bu mayasız versiyonu, pişi yapımını çok daha hızlı ve elverişli hale getiriyor. Bu kolay tarifle, kahvaltıda herkesin beğenisini toplayacak, lezzetli ve hafif pişiler hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 - 3,5 su bardağı un

Bu kurabiyeye kimse hayır diyemez: Tüm zamanların en iyi  Mamül Kurabiye tarifi Bu kurabiyeye kimse hayır diyemez: Tüm zamanların en iyi Mamül Kurabiye tarifi

Kızartmak için:

1 su bardağı sıvı yağ

TARİF

Yumurta ve yoğurdu güzelce çırpın. İçine tuz ve kabartma tozu ekleyin.
Azar azar unu ekleyip,ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
Hamurunuzu on dakika kadar dinlendirdikten sonra merdane yardımıyla açın. Orta kalınlıkta bir hamur olmalı.
İster bardak yardımıyla isterseniz yuvarlak bir kalıpla hamurunuzu kesin.
Yağı ocağa alın. Yağınız iyice kızınca pişileri tavaya alıp arkalı önlü kızartın.
Tüm hamuru bu şekilde kızarttıktan sonra pişileriniz hazır!

Editör: Haber Merkezi