Efsanevi bir tatlıyla tanışmaya hazır olun: Kıbrıs tatlısı. Hem şerbetli hem sütlü bu tarif, tatlı düşkünlerinin favorisi olmaya aday.

Kıbrıs tatlısı, lezzetiyle adını adalardan dünyaya yaymış bir tatlı. Bu tarifle, bu eşsiz lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz.

Kıbrıs'tan esintiler taşıyan bu tatlı, tatlı severler için vazgeçilmez olacak. İşte adım adım Kıbrıs tatlısı yapımı.

Kıbrıs tatlısı tarifi

MALZEMELER

Keki için:

3 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
1 paket kabartma tozu

Kreması için:

1 litre süt
1 su bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilin
1 paket toz krem şanti

Şerbeti için:

1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 damla taze sıkılmış limon suyu

Üzeri İçin:

1 su bardağı Hindistan cevizi

Bir dilimle aşık olacaksınız: Petibör Bisküvili ekonomik Yaş Pasta tarifi Bir dilimle aşık olacaksınız: Petibör Bisküvili ekonomik Yaş Pasta tarifi

TARİF

Tatlının şerbeti için; su ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın. Şeker taneleri eriyene kadar sürekli karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın.
Kıvam alıp şurup kıvamına yaklaşan şerbete limon suyunu ekleyip kestirdikten sonra ocaktan alın. Soğuması için ayrı bir yerde dinlendirin.
Tatlının kekini hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. Toz şeker ilavesiyle şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın.
Sırasıyla; sıvı yağ, rendelenmiş Hindistan cevizi, galeta unu, ince çekilmiş ceviz içi ve kabartma tozu ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.
Pişireceğiniz kalıbı sıvı yağ ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını eşit olarak yaydıktan sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
Üzerine önceden hazırladığınız soğuk şerbeti döküp içine çekmesi için bekletin.
Kreması için; süt, nişasta ve toz şekeri derin bir tencereye alıp sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelen kremayı ocaktan indirmeden önce vanilin ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
Ocaktan aldıktan sonra toz krem şanti ilavesiyle çırparak karıştırın.
Krema karışımını, şerbetini çeken tatlının üzerine yayın.
Hindistan cevizini de tüm yüzeye serpiştirin.
Buzdolabında soğuttuktan sonra süsleyip servis edebilirsiniz.

Kıbrıs tatlısı tarifimizi deneyerek, adeta bir lezzet şölenine davetiye çıkarın. Bu özel ve eşsiz tatlı, hem göze hem damağa hitap ediyor. Hazırlaması kolay, etkisi büyük bu tatlı ile sevdiklerinizi şımartın. Kıbrıs tatlısı, tatlı deneyiminize yeni bir boyut katacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi