Geleneksel tatlılarımızın baş tacı güllaç, şimdi evinizin konforunda! Adım adım bu kolay tarifi takip ederek, her lokmasında tarihi bir yolculuğa çıkın.

Lezzetli bir tatlı yapmanın en hafif yolu: Güllaç! Kalorisinin düşük oluşu ve ağızda eriyen yapısıyla, bu tarifi denemeden geçmeyin.

Sofralarınızı tatlandıracak, herkesin beğenisini kazanacak güllaç tarifimizle tanışın. Hem kolay hem de çok lezzetli - bu tarif mutlaka denemeye değer!

Güllaç Tarifi

Malzemeler

12 yaprak güllaç
1,5 litre süt
2 su bardağı şeker
Çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)

Üzeri için:

Toz Antep fıstığı

Güllaç Tarifi

Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi Bu tatlıyı yapanlar kahraman ilan ediliyor: En iyi Gelin Bohçası tarifi

Güllaç tatlısını yapmak için; öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz, şekerler tamamen erisin. Bu aşamada sütü çok fazla ısıtmanıza gerek yok, şekerin erimesi yeterli olacaktır.

Daha sonra sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakıyoruz. Eğer el yakmayacak şekilde ısıttıysanız tekrar ılıması için beklemenize gerek olmayacaktır. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı.

Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde ilkini derince bir tepsiye koyuyoruz.

Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.

Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 6. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.

Kalan şekerli sütün içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim. Burada kullandığınız gül suyunun kozmetik ürünü olmamasına dikkat etmelisiniz.

Hazırladığımız tatlımızı 2 saat kadar buzdolabında muhafaza edelim.

En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.

İster özel günlerde ister günlük bir lezzet arayışında olun, bu güllaç tarifi ile her zaman başarılı sonuçlar alacaksınız. Osmanlı saray mutfağından gelen bu eşsiz lezzet, hem gözünüze hem de damak zevkinize hitap edecek. Tatlıyı hazırlarken verdiğimiz püf noktaları takip ederek, her seferinde mükemmel sonuçlar alabilirsiniz. Şimdi mutfağa girme ve bu tarihi lezzeti yaşama zamanı. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi