Şerbetli tatlıların kraliçesi dilber dudağı, hem göz alıcı görünümü hem de damak çatlatan lezzetiyle masanızın yıldızı olacak. İşte adım adım yapım rehberi!

Evinizde tatlı bir devrim yapmaya hazır mısınız? Osmanlı saray mutfağının gözdesi dilber dudağı, lezzetli ve pratik tarifiyle sofralarınıza konuk oluyor.

Misafirlerinizi etkilemek ve ağzının tadını bilenlere layık bir tatlı sunmak istiyorsanız, işte size adım adım dilber dudağı tarifi. Hazırlaması kolay, lezzeti efsane!

MALZEMELER

Hamuru için:

1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1 tutam tuz
1/2 yemek kaşığı sirke
1/2 su bardağı süt
2,5 su bardağı elenmiş baklavalık un

Üzeri için:

150 gram tereyağı

Şerbeti için:

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1-2 damla limon suyu

İç dolgusu için:

100 gram fındık içi
1 adet yumurta sarısı

Açmak için:

2 yemek kaşığı nişasta

TARİF

Hamuru hazırlamak için:

Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri derince bir kaba alın ve güzelce yoğurun.
Hamurun üzerini nemli biz bezle kapatın ve ılık bir yerde yarım saat dinlendirmeye bırakın.
Hamuru 7 parçaya ayırın ve her parçayı yuvarlayıp, bir yarım saat daha dinlendirin.
Minik hamur parçalarını nişastayla birlikte açın. Her parçayı yaklaşık bir servis tabağı büyüklüğü kadar açmaya çalışın. Yapamıyorsanız daha küçük de kalabilirler.
Tek tek tüm parçaları bu şekilde açın ve aralarına nişasta serperek üst üste koyun.
Üst üste koyduğunuz tüm hamurları yine nişastayla hep birlikte açmaya başlayın ve açabildiğiniz kadar açın. Sonra bir bardak yardımıyla hamurunuzu yuvarlak yuvarlak kesin.
Fındık içi ve yumurta akını karıştırarak iç harcını hazırlayın.
Hazırladığınız harçtan her bir yuvarlağın bir kenarına koyun ve diğer kenarları yarım ay şeklinde hafifçe bastırarak kapatın.

Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi

Şerbeti için:

Bir tencereye su ve şekeri alın hafif koyulaşana dek kaynatın.
Koyulaşınca içine birkaç damla limon suyunu ekleyin ve şerbetin altını kapatın. Şerbetiniz hazır ve şerbet tatlının üstüne dökülürken ılık olmalı, o yüzden ılıklaşması için bir kenara ayırın.
Tüm hamuru yuvarlak yuvarlak kesip iç harçla beraber yarım ay şeklinde kapatıp bir tepsiye dizin ve erittiğiniz tereyağını üstlerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 17-20 dakika pişirin. Tatlıyı fırından çıkartın ve ılıklaşmasını bekleyin.
Ilık tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin ve üstünü kapatıp bir gece bekletin. Dilber dudakları şerbeti çektikleri zaman servise hazırlar.

İster özel günlerde ister günlük tatlı ihtiyacınızda, dilber dudağı tarifimizle tatlı bir deneyim yaşayın. Bu eşsiz lezzet, geleneksel tatlı anlayışınıza yeni bir boyut katacak. Deneyin ve bu eşsiz tatlıyı sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi