Limonun ferahlatıcı tadıyla buluşan revani, sofralarınıza yeni bir lezzet katacak. İster özel günlerinizde ister sıradan bir akşamda, bu tarif her zaman imdadınıza yetişecek!

Revani, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri. Peki ya limonun bu geleneksel tatlının içinde nasıl bir fark yarattığını hiç düşündünüz mü? İşte karşınızda, herkesi büyüleyecek limonlu revani tarifi!

Misafirlerinizi ağırlarken veya kendinizi şımartırken tatlı bir kaçamak yapmak istiyorsanız, limonlu revani tam size göre. Hem pratik hem lezzetli bu tarifle, tatlı anlarınızı unutulmaz kılın!

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 kahve fincanı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya ya da şekerli vanilin
1 adet limonun kabuğu ve yarım limon suyu
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 adet limonun suyu

Hazırlanışı

3 adet yumurtayı derin bir kabın içerisine kırın. Üstüne 1 su bardağı toz şekeri ilave edin. Bu iki malzemeyi mikser yardımı ile 3 ya da 4 dakika boyunca iyice çırpın. Ardından karışıma 1 su bardağı yoğurdu, 1 su bardağı sıvı yağı ve yine 1 su bardağı irmiği ekleyerek çırpmaya devam edin. Ancak bu noktada malzemeleri hep aynı yönde çırpmaya özen gösterin.

1 kahve fincanı un ile 1 çay kaşığı kabartma tozunu bir elek ile eleyin. Sonrasında tüm malzemelerin çırpıldığı kabın içine ekleyin. Bu şekilde tekrar çırpmaya devam edin. 1 adet limonun kabuğunu iyice rendeleyin ve limonun yarısının suyunu sıkın. Bu malzemeler ile birlikte 1 paket vanilyayı ya da şekerli vanilini de kabın içine ekleyerek karıştırın.

Revani karışımını yayvan ve dikdörtgen bir pişirme kabının içine dökün. Önceden ısıtılmış bir fırında yaklaşık 170 derecede 40 dakika boyunca pişirin. Limonlu revani tatlısı pişerken tatlının şerbetini hazırlayın. 2 su bardağı suyu bir tencereye koyun ve üstüne 2 su bardağı toz şeker ile 1 adet limonun suyunu ilave edin. Bu şekilde malzemeleri iyice kaynatın. Revani tatlısı fırından çıktıktan sonra bir süre ılımasını bekleyin. Tatlı ılık hale geldikten sonra hala kaynar vaziyette olan şerbeti tatlının üstüne dökün.

Püf Noktası

Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi Pastanelere meydan okuyun: Herkesin peşinde koştuğu Alman Pastası tarifi

Limonlu revani tatlısının iyice pişmesi için fırındayken ilk 30 dakika boyunca fırının kapağını açmamalısınız.Tatlının şık bir sunumu olması için her bir dilimin üstüne fıstık taneleri batırabilir ya da serpebilirsiniz.

Bu nefis limonlu revani tarifi ile tatlı sofralarınızı zenginleştirecek, misafirlerinizi ve ailenizi mutlu edeceksiniz. Her lokmada limonun ferahlatıcı etkisi ve revaninin yumuşacık dokusu, tatlı anılarınıza eşlik edecek. Unutmayın, mutfakta yaratıcılık ve sevgiyle yapılan her tatlı, sofralara mutluluk getirir. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi