Ev yapımı portakallı revani tatlısı, hem lezzeti hem de kolay yapımıyla herkesin favorisi olacak. Portakalın ferahlatıcı aromasıyla irmiğin uyumu mükemmel bir tatlı deneyimi sunuyor. İşte pratik ve lezzetli portakallı revani tarifi!

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından bir parmak eksik süt
1/buçuk su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için;

3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
4 damla limin suyu

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi

İlk olarak şerbetini hazırlayalım.
Şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra içine limonu suyumuzu atıp bir 10 dakika daha kısık ateşte kaynatın.
Daha sonra şerbetimizi bir kenara soğumaya bırakalım.
Kekin hazırlanışı için; derin bir kaba yumurtaları kırıp şekeri ilave edip.
Güzelce yumurtalar beyaz köpük haline gelene kadar iyice çırpalım.
Ardından diğer malzemeleri yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Daha sonra hamurumuzu 28 cm olan yağlanmış fırın tepsisine dökün.
Daha önce 170°’de ısınmış olan fırında 30 dakika pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkardığımız tatlımıza soğumuş olan şerbetimizi üzerine yavaşça dökelim.
Tatlının şerbetini çekmesi için 2/ 3 saat dinlendirin.
Dinlenen tatlımızı güzelce kesip istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Bu basit ve lezzetli portakallı revani tarifiyle, tatlı sofralarınızı şenlendirecek, ağızda eriyen bir lezzete imza atın. Ev yapımı tatlıların keyfini çıkarırken, portakalın ferahlatıcı aromasıyla tatlı anlarınızı daha özel kılın. Portakallı revani tatlısı, hem kolay yapımı hem de leziz tadıyla, herkesin beğenisini kazanacak. Şimdi mutfağa geçme ve bu harika tarifi deneme zamanı!

Editör: Haber Merkezi