Ev yapımı analı kızlı çorba, hem besleyici hem de son derece lezzetli bir seçenek sunuyor. Yumuşacık köfteleri ve doyurucu yapısı ile bu çorba, sofralarınızın yıldızı olacak. İşte lezzet dolu analı kızlı çorbanın tarifi.

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan analı kızlı çorba, özellikle kış aylarında sıklıkla tercih ediliyor. Hem kolay hem de lezzetli bu çorbanın tarifini sizin için hazırladık. Evde lezzetli bir analı kızlı çorba yapmak için gereken her şey burada!

Ailece keyifle tüketebileceğiniz analı kızlı çorba tarifini paylaşıyoruz. Bu tarif, sıcacık ve lezzetli bir çorba yapmanızı sağlayacak. Puf puf kabaran köfteleriyle bilinen bu çorbanın sırlarını keşfedin.

Analı Kızlı çorbası tarifi

MALZEMELER

Dış köftesi için:

Sadece 10 dakikada mükemmel lezzet: Kıtır kıtır İrmikli Kurabiye tarifi Sadece 10 dakikada mükemmel lezzet: Kıtır kıtır İrmikli Kurabiye tarifi

1, 5 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
Tuz
3 yemek kaşığı un. (ıslatmak için ılık su)

İç malzemesi:

200 gram kıyma
1 orta boy soğan
Toz biber
Tuz ve karabiber
1 su bardağı haşlanmış nohut
200 gram haşlanmış et
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ ve tuz

TARİF

Bulguru az bir ılık su ile ıslatıyoruz, biraz yumuşayınca salça ve tuzunu koyup elimizi ıslatarak yoğuruyoruz.
Hamur kıvama gelmeye başlayınca yumurta ve unu ekleyip (içli köfte hamuru gibi olacak) kıvama gelene kadar yoğuruyoruz.
Daha sonra soğan ve kıymayı bir tavada kavuruyoruz indirmeden karabiber, tuz ve toz biber ekleyip altını kapatıyoruz ve soğutuyoruz.
Bulgurdan yaptığımız hamurdan küçük parçalar alıp içli köfte gibi açıp içine hazırladığımız kıymadan koyup kapatıyoruz.
Hazırladığımız kıyma bitene kadar böyle yapıyoruz.
Hamurun kalanını boş küçük köfteler yapıyoruz.
Yaptığınız köfteleri kaynayan suda haşlıyoruz. (suyun içine yarım limon suyu ve tuz ekleyin ki köfteler açılmasın).
Bir tencereye biraz sıvı yağ ve salça koyup biraz soteleyip haşladığımız et ve nohutu ekliyoruz.
Üzerine et suyu koyup özleşene kadar kaynatıyoruz içine haşladığımız köfteleri atıp bir taşım daha kaynatıp kapatıyoruz.

Editör: Haber Merkezi