Dana kıyma ve patates püresinin muhteşem uyumu ile Hasanpaşa köftesi, lezzet arayan damaklar için ideal. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu enfes tarif!
Hasanpaşa köftesi, geleneksel Türk mutfağının en gözde yemeklerinden biri. Bu tarifle, evde bu lezzeti kolayca yaratabilir ve ailenizi şımartabilirsiniz.
Bu özel tarifle Hasanpaşa köftesini evinizde yapmak artık çok kolay. Adım adım bu lezzetli yemeğin sırlarını keşfedin ve ailenize unutulmaz bir yemek sunun.
HASANPAŞA KÖFTE MALZEMELERİ
Köfteler için:
500 gram dana kıyma
4 dilim rendelenmiş bayat ekmek içi
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
İçi için:
4 adet orta boy patates
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Üzeri için:
3-4 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
HASANPAŞA KÖFTE YAPILIŞI
Bütün malzemeyi derin bir kapta karıştırın ve köfte harcını hazırlayın. Harçtan avucunuzu dolduracak kadar parçalar koparın ve ortası boş kaseler hazırlayarak fırın tepsisine dizin.
Öte yandan patatesleri haşlayıp rendeleyin. Üzerine süt, sıvıyağ ve tuzu ilave edip karıştırarak püre hazırlayın. Püreyi bir sıkma torbası yardımı ile hazırladığınız köftelerin ortalarına sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarınca her köftenin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı koyup pulbiber serpin ve servis yapın. Afiyet olsun...