Dereotunun tazeleyici lezzeti ve peynirin zengin dokusu bu poğaça tarifini kaçırılmaz kılıyor. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, misafirleriniz de siz de bayılacaksınız!

Eğer mutfakta yeniyseniz ve pratik, lezzetli tarifler arıyorsanız, bu dereotlu ve peynirli poğaça tam size göre. Adım adım tarifimizle poğaça yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı!

Herkesin seveceği bir tarif arıyorsanız, dereotlu peynirli poğaça sizi hayal kırıklığına uğratmayacak. Bu tarif, tüm aile bireylerinin ve arkadaşlarınızın favorisi olacak!

DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA MALZEMELERİ

1 büyük çay bardağı yoğurt
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1 adet büyük boy yumurta
1 adet kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı sirke
4 dal dereotu
1 küçük kâse peynir
3 yemek kaşığı susam ya da çörek otu

Dışı çıtır, içi tel tel! 3 malzeme ile mükemmel Katmer tarifi Dışı çıtır, içi tel tel! 3 malzeme ile mükemmel Katmer tarifi

DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA NASIL YAPILIR?

Yağ, yumurta, sirke ve yoğurdu bir kabın içine alıp güzelce karıştırın.
Bu karışımın üzerine tuz, un, kabartma tozu ve ince kıyılmış dereotunu dâhil edip yoğurun.
Yuvarlak bezeler alarak içine peynir koyun ve sonrasında şekil verin.
Şekil verdiğiniz poğaçaları pişirme kâğıdı serdiğiniz tepsiye dizin.
Hazırladığınız hamurların üzerine yumurta sarısı sürün ve sonrasında çörek otu ya da susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına attığınız poğaçaların altlı üstlü olacak şekilde 30 dakika pişmesini sağlayın.
Afiyet Olsun.

Püf Noktası:

Poğaçanın kıyır kıyır yapısını sağlamak için sirke kullanımını ihmal etmeyin.
Üzerlerinin daha kızarık görünmesini istiyorsanız yumurta sarısına 1 yemek kaşığı pekmez karıştırabilirsiniz.
Poğaçaların üzerine serptiğiniz susamları ilk olarak bir tavada kavurun ve o şekilde serpin. Böylece daha gevrek bir lezzet elde edebilirsiniz
Kullandığınız malzemelerin oda ısısında olmasına özen gösterin.
Unu kontrollü şekilde dökün. Yavaş yavaş döktüğünüz un ile hamurun kıvamı yumuşak ve yapışmayacak şekilde olmalıdır.

Pişirme Önerisi:

Dereotlu poğaça yapımı noktasında alt ve üst kısımların tam kızardığından emin olmalısınız. Ancak pişirme süresinin fırından fırına değiştiğini unutmamalısınız.

Artık dereotlu peynirli poğaça yapmanın püf noktalarını biliyorsunuz, peki ya sizin sırrınız ne? Tarifte bir değişiklik yaptınız mı, yoksa başka bir püf noktanız mı var? Yorumlarınızı ve bu tarifle ilgili deneyimlerinizi bizimle paylaşın. Her yorumunuz, diğer okuyucular için de değerli bir kaynak olacaktır! Ayrıca tarifimizi denediğinizde #DereotluPeynirliPoğaça hashtag’i ile sosyal medyada paylaşmayı unutmayın!