Evde cağ kebabı yapmanın sırlarını keşfedin! Erzurum'dan esinlenerek hazırladığımız bu tarifle, mutfaklarınızda enfes kebaplar yaratabilirsiniz. İşte adım adım cağ kebabı tarifi...

Kendi mutfağınızda Erzurum'un ünlü cağ kebabını yapmaya ne dersiniz? Lezzetli ve meşakkatli bu yolculukta size rehberlik edecek tüm bilgiler burada!

Cağ kebabı, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Şimdi bu lezzeti evinizde de yaratmanın zamanı geldi. İşte ev yapımı cağ kebabı için ihtiyacınız olan her şey.

Malzemeler

1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
1 adet soğan
100 gram yoğurt
Lavaş ekmeği
4 adet domates
6-7 adet yeşil biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Cağ kebabı Nasıl yapılır?

Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin.

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Yoğurt, karabiber, tuz ve küp şeklinde doğradığınız soğanı bir kasede karıştırın.

Üzerine hazırlamış olduğunuz etleri ekleyin ve bu terbiyede 24 saat bekletin.

Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebaba özel olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevirerek kızartın.

Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, cağ kebabına özel küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis edin.

Evde hazırladığınız cağ kebabı ile Erzurum'un geleneksel lezzetlerini sofralarınıza taşıyın. Bu zengin ve doyurucu tarif, hem gözünüze hem midenize hitap edecek. Umarız bu tarif, sizlere ve sevdiklerinize keyifli anlar yaşatır. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi