Ev yapımı kalburabastı tatlısı ile çay saatlerinizi zenginleştirin. Bu tarif, geleneksel lezzetleri modern mutfaklara taşıyor. Adım adım kalburabastı yapımı ve püf noktalarıyla, herkesin beğenisini kazanacaksınız.

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

Misafirleriniz için enfes bir tatlı hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Kalburabastı tatlısı, geleneksel lezzetleri evinize taşıyacak. İşte lezzetli ve pratik kalburabastı tatlısının yapılışı...

Çay saatleriniz için mükemmel bir seçenek olan ev yapımı kalburabastı tatlısı, lezzetiyle damaklarınızı şenlendirecek. Bu basit ve ayrıntılı tarif ile kalburabastı yapmanın keyfini çıkarın.

Kalburabastı Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

1 çay bardağı süt (125 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı irmik
Yarım paket tereyağı veya margarin (125 gr)
1,5 çay kaşığı karbonat
Bir kaç damla limon suyu
3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su (600 ml)
Birkaç damla limon suyu

İçi için;

Ceviz

Kalburabastı Tatlısı Tarifi

Öncelikle kalburabastı tatlısının şerbeti hazırlanır. Bunun için şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynamaya bırakılır.
Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu eklenip 4-5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Hamuru için yoğurma kabına un ve irmik alınarak elle biraz karıştırılır.
Daha sonra, oda sıcaklığındaki tereyağı, üzerine bir kaç damla limon damlatılan karbonat, süt, sıvı yağ ve yoğurt eklenerek hamur güzelce yoğurulur.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elle yuvarlatılır.
Top haline gelen hamur kalbur üzerine bastırılarak elle açılır.
Ortasına iri doğranmış ceviz içinden bir miktar yerleştirilir ve hamurun kenarları ortada birleştirilerek iyice kapatılır.
Hazırlanan tatlı ters çevrilerek kalburdan alınır ve fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
Hamurumuz yeterince yağlı olduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek kalmıyor. Dilerseniz pişirme kağıdı kullanarak da pişirebilirsiniz.
Tüm hamur şekillendirildikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakılır.
Tatlılar güzelce kızardıktan sonra fırından alınarak sıcak tatlıya soğuk şerbet gezdirilir.
Ben şerbeti dökmeden önce fırın kabından daha küçük bir borcama alıyorum ki şerbet çok yayılmasın.
Birkaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastınızı servis edebilirsiniz.
Dilerseniz servis ederken Antep fıstığı veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Ev yapımı kalburabastı tatlısı tarifiyle, geleneksel lezzetleri kendi mutfağınıza taşıyın. Bu kolay ve lezzetli tarif, misafirlerinizden tam not alacak. Çay saatlerinizde veya özel günlerinizde sunabileceğiniz kalburabastı, herkesi tatlı bir yolculuğa çıkaracak. Tarifin püf noktalarını takip ederek, geleneksel Türk tatlısının bu eşsiz lezzetini evinizde yeniden yaratın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi