Fırında kıymalı makarna, yoğun iş temposuna sahip olanlar için ideal bir seçenek. Pratik, doyurucu ve bir o kadar da lezzetli. İşte size adım adım bu eşsiz lezzeti hazırlamanın yolları.

Aile yemeklerinizde yeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? Fırında kıymalı makarna, her yaştan insanın bayılacağı, ev yapımı bir lezzet şöleni sunuyor.

Sofralarınıza yeni bir tat katmaya hazır olun. Fırında kıymalı makarna, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif. Bu tarif, mutfakta geçireceğiniz zamanı en iyi şekilde değerlendirmenizi sağlayacak.

Fırında Kıymalı Makarna Tarifi

Malzemeler

Beşamel Sos Malzemeleri:

2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
¼ adet isteğe bağlı olarak muskat ceviz rendesi

Kıyma sosu Malzemeleri:

250 gram dana kıyma
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 adet kabuğu soyulup rendelenmiş domates (dilerseniz konserve domates kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş ince kıyılmış sarımsak
½ su bardağı su

Diğer Malzemeler:

½ paket fırın makarna
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

Fırında Kıymalı Makarna Tarifi

Öncelikle beşamel sosu yapalım.
Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağını sos tenceresinde eritelim.
Eriyen tereyağının üzerine 2 yemek kaşığı unu ekleyerek kokusunu çıkana kadar kavuralım.
Unun rengi dönüp kokusu çıktığında üzerine 4 su bardağı sütü ekleyerek iyice karıştıralım. 
Tuz, karabiber ve dilerseniz muskatı ekleyip iyice karıştıralım.
Beşamel sos kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca altını kısalım.
Beşamel sosunuzun kıvamını anlayabilmek için kaşığınızı batırıp çıkarın. Eğer kaşıkta ince bir tabaka kalır ise sosunuz hazır demektir. Sosunuzu ocaktan alın ve ara ara karıştırarak kabuk oluşmasını önleyelim.
Su kaynatalım.
Kaynayan suyun içerisine fırın makarnayı ekleyelim ve 10 dakika boyunca pişirelim.
Pişen makarnanın suyunu süzelim.
Kıymalı sosu hazırlamak için sıvı yağı bir tavaya alalım.
Ardından dana kıymamızı ilave edip suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuralım.
Kavrulan kıyma üzerine salça ve tuzu ilave ederek 3-2 dakika daha kavurmaya devam edelim.
İnce kıyılmış sarımsak ve rendelenmiş domatesi harcımıza ilave edelim. Burada harcın suyu yarıya inene kadar pişirelim.
Suyunu süzüp beklettiğiniz makarnanın üzerine beşamel sosu ilave edip güzelce karıştıralım.
Rendelediğiniz kaşar peynirden bir miktar ayırıp geri kalanını makarnaya ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
Fırın makarnanın yarısını borcamın alt tabanına yerleştirelim.
Pişirdiğiniz kıyma sosunu makarnanın üzerine güzelce serelim.
Geriye kalan makarna ve rendelenmiş kaşar peyniri de eşit olarak borcama yayalım.
Önceden ısıttığımız fırında 18 dakika üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim.
Pişen fırın makarnanızı oda sıcaklığında 10 dakika beklettikten sonra servis için dilimleyebilirsiniz.

Fırında kıymalı makarna tarifiyle, mutfakta harikalar yaratabilir ve sevdiklerinizi bu eşsiz lezzetle buluşturabilirsiniz. Hem zamandan tasarruf edin hem de tüm aileyi mutlu edin. Deneyin ve bu lezzeti sofralarınıza taşıyın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi