Pastane lezzetini evinize taşıyın! Bu adım adım pastane poğaçası tarifi ile herkesi şaşırtacak, lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz.

Ev yapımı poğaça ile kahvaltılarınızı şenlendirmeye ne dersiniz? Pastane usulü bu tarif, sabahlarınızı lezzetli bir başlangıçla süsleyecek.

Pastane poğaçasının sırrı artık sizin de mutfağınızda! Bu kolay ve ağız sulandıran tarif ile pastane tadında poğaçalar yapabilirsiniz.

Pastane Poğaçası Tarifi

Malzemeler

400 gram alba yağı yada margarin
1 kilo un
25 gram tuz
75 gram şeker
50 gram yaş maya
3 yumurta
1 kaşık yoğurt
300 ml su

Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif Herkes bu Enginar Dolmasını konuşacak: İşte mükemmel tarif

Pastane Poğaçası Tarifi

1 yumurta sarısını üzeri için ayıralım.
Mayayı ve şekeri yoğurma kabımıza alalım üzerine ılık suyu ekleyip eritelim.
Oda sıcaklığındaki alba yada margarini ve yoğurdu ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
1 yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırıp diğer yumurtaları ekleyelim. 7
Un ve tuzu ekleyip tüm malzemeyi yoğuralım.
1 saat hamuru mayalandıralım.
Mayalanan hamuru yuvarlayıp tepsiye dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürelim.
Tepsi mayasının gelmesini bekleyelim. 200 derece daha önceden ısınmış fırında 20 dk pişirelim.

Evde pastane poğaçası yapmanın keyfini çıkarın! Bu kolay ve lezzetli tarif ile, kahvaltılarınıza lezzet katın ve sevdiklerinizi bu özel lezzetle şımartın. Pratik yapımı ve muhteşem lezzetiyle, bu poğaça tarifi, mutfaklarınızın vazgeçilmezi haline gelecek. Deneyin ve farkı hissedin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi