Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tatlı arıyorsanız, Polonya'nın geleneksel lezzeti karpatka tam size göre. İşte adım adım tarifi!

Tatlı bir kaçamak yapmak isteyenler için Polonya'dan gelen enfes bir öneri: Ahududulu ve vanilyalı karpatka. Bu lezzeti keşfetmeye hazır olun.

Lezzetli ve göz alıcı bir tatlıyla misafirlerinizi şaşırtmak ister misiniz? Karpatka, hem göze hem damağa hitap eden bir Polonya klasiği.

Polonya Mutfağından Eşsiz Bir Tat: Karpatka Tarifi

Polonya mutfağının benzersiz tatlılarından biri olan Karpatka, basit malzemelerle hazırlanmasına rağmen sunumu ve lezzetiyle göz dolduruyor. Ahududunun da bulunduğu bu tatlı, akışkan kıvamı ve vanilyalı sütlü puding dolgusuyla tatlı severlerin beğenisini topluyor. İşte, deneyenlerden tam puan alan Karpatka'nın tarifi.

Malzemeler

Hamuru İçin:

1 su bardağı un
1 su bardağı su
5 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
125 gram tereyağı

Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi Süt yok, lezzet çok: Sütsüz Su Böreği tarifi

Kreması İçin:

1 yemek kaşığı un
2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
3 adet yumurta sarısı
2 paket vanilin
10-15 adet ahududu

Üzeri İçin:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:

Küçük bir tencerede su, tuz ve tereyağını kaynatın. Kaynadıktan sonra içine unu ekleyin ve topaklar gidene kadar karıştırın.
Pişen hamuru başka bir kaba alın ve ılımaya bırakın. Ilındıktan sonra kabartma tozu ve yumurtaları tek tek ekleyin ve güzelce karıştırın.
Hamurun yarısını yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba alın, yayın ve 190 derecede 30 dakika pişirin.
Kreması için, tereyağı ve ahududu hariç diğer malzemeleri bir tencereye alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Pişen kremanın üzerini streç film ile örtün ve soğumaya bırakın.
Soğuyan kremanın içine oda sıcaklığında tereyağını ve ahududuları ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Bir tabanı kalıba alın, üzerine krema ve ahududuları yayın. Diğer hamuru kapak olarak üzerine kapatın ve hafifçe bastırın.
Karpatka'yı buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpiştirin.
Bu eşsiz Polonya tatlısı Karpatka, lezzeti ve görünümüyle her sofraya yakışacak. Tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm sunacak bu tarifi mutlaka deneyin.

Karpatka, Polonya mutfağının geleneksel ve sevilen tatlılarından biri olarak sofralarınıza eşsiz bir lezzet katıyor. Vanilyalı puding ve ahududun mükemmel uyumu ile hazırlanan bu tatlı, herkesi kendine hayran bırakacak. Kendi mutfağınızda da kolaylıkla yapabileceğiniz karpatka ile tatlı anların keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi