Sağlıklı ve lezzetli bir yemek mi arıyorsunuz? Evde kolayca hazırlayabileceğiniz pırasa yemeği, tüm ailenizi memnun edecek. İşte adımlarıyla kolay bir tarif.

Evinizde lezzetli bir yemek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Pırasa ve havuç kullanarak hazırlanan bu yemeği, herkes kolaylıkla yapabilir. İşte detaylar...

Geleneksel lezzetleri modern dokunuşlarla yeniden keşfedin. Pırasa yemeğimiz, doyurucu ve sağlıklı bir öğün olmakla kalmayıp, aynı zamanda ağzınıza layık bir tat sunuyor.

Pırasa Yemeği Tarifi

Malzemeler

4 adet pırasa
2 adet havuç
1 fincan pirinç
1 yemek kaşığı salça
Sıcak su göz kararı
Tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytin yağ da olur)

Herkes bu tarifi konuşacak: Orijinal Peynirli Sıkma tarifi Herkes bu tarifi konuşacak: Orijinal Peynirli Sıkma tarifi

Pırasa Yemeği Tarifi

Öncelikle pırasaları temizleyip, istediğimiz şekilde doğruyoruz. Doğradıktan sonra suya koyup bekletiyoruz iyice yıkayıp süzüyoruz.
Daha sonra havuçları soyup, halka şeklinde doğruyoruz.
Tencereye yağı koyup salçayı ekliyoruz, biraz kavurduktan sonra havuçları ekliyoruz.
Onları da biraz kavurup, pırasaları ekliyoruz.
Pırasalar kendini salana kadar onları da kavuruyoruz.
Yıkadığımız pirinci ekliyoruz. Daha sonra karıştırıp suyunu ekliyoruz, tuzunu ekliyoruz.
Kaynayana kadar kapağını kapatıp arada karıştırarak pişmeye bırakıyoruz kaynadıktan sonra altını kısıp havuç ve pirinçler pişince altını kapatıyoruz 3-5 dk dinlendirip yiyebilirsiniz. 

Ve işte karşınızda, hem lezzetli hem de besleyici bir öğün olan pırasa yemeğiniz hazır! Bu kolay ve pratik tarif sayesinde, sağlıklı yemekler hazırlamak artık çok daha basit. Pırasa ve havucun mükemmel uyumu, sofranızda yeni bir favori olmaya aday. Bu tarifi deneyin ve ailenizle birlikte bu enfes lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi