Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesin bayılacağı kaşık helvası tarifi ile misafirlerinizi şımartmaya ne dersiniz? Bu geleneksel tatlıyı yapmanın püf noktalarını ve adım adım tarifini sizler için hazırladık.

Eski zamanların vazgeçilmez tatlısı kaşık helvası, lezzetiyle hala dillerde. Fındık ve pudra şekeri ile zenginleştirilmiş bu leziz tarifi evinizde deneyerek, sevdiklerinize unutulmaz bir tatlı sunabilirsiniz.

Anadolu'nun ruhunu taşıyan kaşık helvası, sofralarınızı tatlandırmak için ideal bir seçim. Bu tarifle, evde kolayca ve lezzetle kaşık helvası yapabilir, her yudumda geleneksel lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz.

KAŞIK HELVASI TARİFİ

Yazın en iyi tarifi: Lezzetiyle bağımlılık yapan Margarinsiz Limonlu Kurabiye tarifi Yazın en iyi tarifi: Lezzetiyle bağımlılık yapan Margarinsiz Limonlu Kurabiye tarifi

MALZEMELER

1 paket margarin
3 su bardağı un
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
2 paket (250 g) pudra şekeri

TARİF

1 paket margarin tencerede eritilir. Eritilen margarine un eklenerek 20-25 dk orta ateşte karıştırılarak kavrulur. İri dövülmüş fındıklar da karışıma ilave edildikten sonra tekrar 20-25 dk kavrulur. Ocaktan alınan karışıma pudra şekeri ilave edilir. Elimiz karışımın sıcaklığına dayanabileceği ısıya geldiğinde helva kaşıkla alıp avuç içimizle bastırılıp kaşıktan çıkartılır.

İşte evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis kaşık helvası tarifi! Bu tarif ile geleneksel Türk tatlısını sofralarınıza taşıyacak, sevdiklerinize lezzet dolu anlar yaşatacaksınız. Hem pratik hem de lezzetli olan bu kaşık helvası, tatlı severlerin favorisi olmaya aday. Deneyin ve bu eşsiz tatlı deneyiminin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi