Acılı lezzetleri seviyorsanız, bu kahvaltılık acılı sos tarifi sizin için. Kahvaltılarınızı zenginleştirecek ve herkesin bayılacağı bu sosu, az malzeme ile kolayca hazırlayabilirsiniz. Deneyenlerin vazgeçemediği bu tarifi siz de denemek ister misiniz?

Kahvaltı sofralarınıza lezzet katmak için mükemmel bir fikir: Ev yapımı acılı kahvaltılık sos! Bu tarifle, az malzeme kullanarak oldukça lezzetli bir sos hazırlayabilirsiniz. Acı sevenlerin bayılacağı bu tarif, kahvaltılarınızı ve ara öğünlerinizi şenlendirecek.

Acılı ve lezzetli bir kahvaltılık sos yapmaya ne dersiniz? Bu kolay tarif ile kahvaltılarınız daha da lezzetli hale gelecek. Ağızlarda harika bir tat bırakan bu acılı sosu hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm malzemeler ve tarif detayları burada!

MALZEMELER

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

1 kg kırmızı kapya biber
400 g yeşil biber
1 kg domates
15-16 diş sarımsak
1 demet maydanoz
5-6 adet küçük acı biber turşusu
1 çay bardağı zeytinyağı
1/4 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz

TARİF

İlk olarak biberleri ortadan ikiye keserek çekirdeklerini temizleyin ve mutfak robotuna alın.
Daha sonra kabuğu soyulmuş domatesleri, ayıklanmış sarımsakları, maydanoz ve acı biber turşusunu robota ilave ederek iyice karışmasını sağlayın.
Hazırlanan karışımı derin bir tencere içerisine alıp, fazla suyu çekene kadar kaynatın.
Kaynatma işlemi sırasında zeytinyağı, sirke ve tuzunu ekleyerek karıştırın. İsteğe göre farklı baharatlar da karışıma eklenebilir.
Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alabilirsiniz.
Harcınız sıcakken önceden hazırlanmış kavanozlara paylaştırın ve hava almayacak şekilde kapaklarını kapatın.
İlk olarak oda sıcaklığında, soğuduktan sonra ise buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi