Şıllık tatlısı, adını ıslak anlamına gelen 'şileki'den alıyor ve zamanla şıllığa dönüşmüş. Bu özel tatlı, krep hamurunun şerbetle buluşmasıyla ortaya çıkıyor. Hem hafif hem de lezzetli olan bu tatlıyı evinizde yapmak için ihtiyacınız olan her şeyi sizin için bir araya getirdik.

Anadolu'nun geleneksel lezzetlerinden biri olan şıllık tatlısı, şerbetli tatlı severler için mükemmel bir alternatif. Bu tatlı, kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilen krep hamuruna sahip. İçinde bol cevizin de yer aldığı bu tarifi denemeye ne dersiniz?

Şıllık tatlısı, geleneksel Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri. Eski adıyla şileki olarak da bilinen bu tatlı, şerbetli ve cevizli yapısıyla dikkat çekiyor. Evde hızlı ve kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, damak tadınıza yeni bir deneyim katacak.

KOLAY ŞILLIK TATLISI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Krep için;

2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çimdik tuz
Şerbeti için;
3 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı pekmez (İsteğe göre konulmayadabilir)
1 yemek kaşığı tereyağı

Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi Bu tarifle dışarıdan almanıza gerek kalmayacak: Çıtır çıtır Lahmacun tarifi

Diğer malzemeler;

Ceviz
Fıstık

TARİF

Krep malzemelerinden önce süt, su ve yumurtayı iyice çırpıp, un ve tuzu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz (Harcımız da topaç kalmamasına dikkat edelim)
Hazırladığımız harcımızdan yağladığımız krep tavasına 1 kepçe döküyoruz ve krep gibi arkalı önlü pişiriyoruz ve pişen kreşleri tek tek gazete veya bez üstüne serip, soğumaya bırakıyoruz.
Şerbetimiz için su, şeker ve kullanılacaksa pekmezi koyup, ocağa alıyoruz ve bir taşım kaynatıyoruz. Alını kapatıp tereyağını da ekleyip, ılımaya bırakıyoruz.
Daha sonra yuvarlak borcama 2 krep ceviz içi yapıp, tüm krepler bittikten sonra ister benim kestiğim gibi ister baklava dilimi şeklinde kesin. Üzerine şerbeti döküp, fıstık içi iLe süsleme yaptıktan sonra tatlımız servise hazırdır.
Not : Bu tatlının servisi konusunda rulo şeklinde var her bir krep içine ceviz serip kalın rulo yaptıktan sonra dilimleyip tabakta üzerine şerbeti döküp servis yapabilirsiniz. Örnek görselini sizinle paylaştım. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun

Editör: Haber Merkezi