Antep baklavası, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri. Evde de aynı lezzeti yakalamak mümkün. Masterchef'in de ilham verdiği bu tarif, tatlı severler için kaçırılmayacak bir fırsat.

Geleneksel lezzetlerimizden Antep baklavası, ustalık ve sabır isteyen bir tatlı. Ama merak etmeyin, bu tarifle evde de ustaları aratmayacak baklavalar yapabilirsiniz.

Antep'in tescilli lezzeti baklavasını evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İster özel günler için, ister aile sofralarınızı tatlandırmak için, bu tarif tam size göre.

MASTERCHEF ANTEP BAKLAVASI TARİFİ

Malzemeler:

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi: Ağızda dağılan lezzet

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Yeterince un
2 su bardağı nşasta (hamur açmak için)
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
6 su bardağı su

Hazırlanışı:

Nişasta hariç bütün malzemeyi yoğurup cevizden biraz büyük bezeler yapalım ardından bu bezeleri çay tabağından daha büyük açarak arasına nişasta serpelim 11 tane bu şekilde açıp aralarına nişasta serpelim (Tabi 11 beze olmak zorunda değil Siz isteğinize göre yapabilirsiniz). Daha sonra oklava yardımıyla üst üste konulan bu bezelerimizi tepsi büyüklüğünde açalım ve yağlanmış tepsiye yerleştirelim aralarına blenderdan geçirdiğimiz Antep fıstıklarını serpelim (Fıstıklar fazla da küçük olmasın) diğer bezeleride aynı şekilde yapıp onuda tepsiye yerleştirip dlimleyelim üzerine eritilöiş tereyağı gezdirelim ve dilimleyelim ve fırında pişirelim.şerbeti için de şekeri ve suyu kaynatalım kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika bekletip altını kapayalım ve baklava sıcak şerbette soğukken üzerine dökün.

Editör: Haber Merkezi