Şef Ömür Akkor'dan öğrenilecek keşkek tarifiyle, MasterChef Türkiye All Star bu akşam ekranlarda fırtına gibi esecek! Bu eşsiz lezzeti evinize taşıyın ve keşkeğin sırlarını keşfedin.

Anadolu'nun asırlık lezzeti keşkek, MasterChef Türkiye All Star'da yarışmacıların becerilerini sınayacak. Şef Ömür Akkor'un tarifiyle, bu özel yemeği siz de deneyin ve tadına varın!

MasterChef Türkiye All Star'da bu akşam keşkek rüzgarı esecek. Şef Ömür Akkor'un usta ellerinden çıkan keşkek tarifi ile mutfakta yeni bir maceraya atılın ve lezzetin doruklarına çıkın!

SAKIZ GİBİ KEŞKEK TARİFİ

MALZEMELER

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Yarım kg (3 su bardağı) buğday
Yarım kg tavuk
2 litre tavuk suyu (Yetmezse ilave etmek için 1-2 bardak kaynar su )
Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Buğday bir gun önce akşamdan ıslatılır.
Tavuğu bir tatlı kaşığı tuz ile birlikte tencereye alıp haşlayalım benimki köy tavuğu olduğundan geç pişeceği için düdüklüde haşladım.
Videoda iki tane tavuk haşladım bir tanesini kullandım bir tanesini başka bir sey yapmak için ayırdım.
Islatılan buğday suyundan süzülüp büyük bir tencereye alınır.
Pişen tavuklar başka bir kaba alınır suyu ise buğdayların üzerine süzerek ilave edilir.
Ocağın orta gözünde orta ateşte kaynayana kadar pişmeye bırakalım.
Kaynadığı andan itibaren ocağı en kısığa alalım. Bu ayarda 4 saat boyunca pişecek. Ara sıra karıştırılır. Buğday suyuna kıvam vermeye başlayınca karıştırma işlemi biraz daha sıklıkla yapılır yoksa dibi tutabilir.
3 saat dolduğunda didiklenmiş tavuk eti eklenir. Yine ara sıra sıklıkla karışıtırılır. Bu arada suyunu kontrol edin çok katıysa birazcık kaynar su ekleyin.
4 saatin sonunda bir kaşıkla buğdayı alin elinizle ezin eziliyorsa ocaktan alın ezilmiyorsa biraz daha pişirin.
Ocaktan alır almaz tahta kaşıkla tencerinin kenarına doğru vurarak ezin bu isleme dövme işlemi deniyor.
İstediğiniz kıvama gelene kadar dövün
Sonra bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı eritin hafif kahverengimsi olsun ama yakmayın sakın. Keşkek sıcak olarak servis edilir.

MasterChef Türkiye All Star'da yarışmacıların mücadelesi ve Şef Ömür Akkor’un keşkek tarifi, bu akşam mutfak tutkunlarını ekran başına kilitleyecek. Geleneksel Anadolu lezzetlerini keşfetmek ve bu benzersiz keşkek tarifini denemek için mükemmel bir fırsat! Mutfağınızda keşkek yaparak, bu eşsiz lezzeti ailenizle paylaşın ve her lokmada Anadolu'nun zengin tarihini tadın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi