Kek yapmayı seviyor ama farklı tatlar arıyorsanız, havuçlu cevizli ve tarçınlı kek tam size göre! Hem sağlıklı hem de ağızda dağılan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Havuçlu cevizli kek, tarçınla buluşunca ortaya çıkan lezzet harikasını keşfedin! Bu basit ama etkileyici tarif, tüm aile bireylerinin ve misafirlerinizin favorisi olacak.

Mis kokulu, yumuşacık bir kek yapmak istiyorsanız, havuçlu cevizli tarçınlı kekin sırrını sizinle paylaşıyoruz. Bu adım adım rehberle, mükemmel keki kolayca yapabilirsiniz.

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet havuç (küçük boyutta)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın (silme)

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastaneleri aratmayacak tarif! Kıtır kıtır Tuzlu Kurabiye tarifi

Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyunu sıkmayı unutmayın!
Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.
Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha güzel kabarsın. :)
Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartalım.

İşte karşınızda, havuç, ceviz ve tarçının eşsiz uyumunu taşıyan nefis kek tarifi! Umarız bu tarifle mutfakta harikalar yaratır ve tatlı anlarınızı daha da özel kılarak sevdiklerinizle paylaşırsınız. Deneyimlerinizi ve yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Hepinize afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi